facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Ένας πρακτικός οδηγός για το φοιτητικό σπίτι

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  27/08/2016 20:25:45
Ένας πρακτικός οδηγός για το φοιτητικό σπίτι
Μιας και ανακοινώθηκαν πριν λίγες μέρες οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, εμείς πάμε ένα βήμα παρακάτω. Για τους νέους φοιτητές που θα κληθούν να ψάξουν το νέο σπίτι που θα τους φιλοξενήσει τα επόμενα 4+ χρόνια της ζωής τους,...

παραθέτουμε τον παρακάτω πρακτικό οδηγό με κάποια βασικά tips για το πώς επιλέγουμε και επιπλώνουμε το φοιτητικό σπίτι.

1. Επιλογή του κατάλληλου σπιτιού

Δύο είναι τα βασικά κριτήρια:
• Να είναι κοντά στη σχολή (αποτελεί το βασικότερο κριτήριο καθώς με τον τρόπο αυτό ο φοιτητής εξοικονομεί χρόνο αλλά και χρήματα – από τα έξοδα των καθημερινών μετακινήσεων).
• Να είναι κοντά σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το μειονέκτημα βέβαια που έχουν τα σπίτια που βρίσκονται κοντά σε σχολές είναι ότι είναι λίγο πιο ”τσιμπημένα” στο ενοίκιο. Αλλά στην εποχή της κρίσης, όλα είναι θέμα διαπραγμάτευσης!
Από άποψη χώρου, εφόσον ο φοιτητής θα μείνει μόνος του η επιλογή θα πρέπει να είναι μία γκαρσονιέρα ή ένα μικρό δυάρι – για 2 βασικούς λόγους:
• οικονομίας (ύψους ενοικίου δηλαδή) και,
• για να μπορεί να το ”φέρνει βόλτα” καθώς το μικρό σπίτι καθαρίζεται και τακτοποιείται ευκολότερα από ένα μεγάλο, το οποίο εν πολλοίς στην περίπτωση ενός φοιτητή απλά δεν χρειάζεται.

Όσον αφορά τώρα την εύρεση του σπιτιού, τα μεσιτικά γραφεία είναι μία λύση αλλά φυσικά ζητούν την προμήθειά τους. Η οικονομικότερη λύση είναι η προσωπική έρευνα. Να μεταβεί δηλαδή η οικογένεια στην πόλη πριν την μόνιμη εγκατάσταση του φοιτητή και ν’ αφιερώσει κάποιες ημέρες στην αναζήτηση του κατάλληλου χώρου.

2. Επίπλωση του φοιτητικού σπιτιού

Αφού νοικιάσουμε το σπίτι ακολουθεί η διαδικασία της επίπλωσής του. Τα απολύτως απαραίτητα που χρειάζεται ένα φοιτητικό σπίτι είναι:

• ένα μικρό ψυγείο που θα καλύπτει τις ανάγκες ενός ατόμου
• μία μικρή κουζίνα και κάποια απλά μαγειρικά σκεύη
• ένα μικρό τραπέζι φαγητού και μία-δύο καρέκλες
• ένα γραφείο
• ένα κρεβάτι
Από κει και πέρα, θα χρειαστεί σίγουρα ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής (τον οποίο ο φοιτητής πιθανότατα να έχει ήδη) και ίσως μία μικρή τηλεόραση για τις ελεύθερες ώρες.

Πρακτικές ιδέες για την επίπλωση του σπιτιού:

• Είναι πολύ πρακτικό αντί για κρεβάτι ν’ αγοραστεί κάποιος καναπέ που να μετατρέπεται σε κρεβάτι καθώς με το ίδιο κόστος θα έχουμε μία διπλή, εξαιρετικά λειτουργική λύση.
• Συμφέρει σαφώς ν’ αναζητηθεί κάποιο επιπλωμένο φοιτητικό σπίτι καθώς έτσι ο φοιτητής και η οικογένειά του θα γλιτώσει ένα σημαντικό επιπλέον κόστος για την αγορά επίπλων που πιθανόν μετά την αποφοίτηση να είναι άχρηστα.
• Στην επιλογή των συσκευών κι επίπλων για το σπίτι, καλό είναι να υπάρχει στην άκρη του μυαλού και η πιθανή αξιοποίησή τους μετά το πέρας των σπουδών. Έτσι π.χ., προτού αγοραστεί το ψυγείο, καλό θα είναι να υπάρχει κατά νου και η προοπτική της ‘επόμενης μέρας’, δηλαδή εάν θα μπορούσε να μεταφερθεί αργότερα σε κάποιο δωμάτιο της μόνιμης κατοικίας της οικογένειας και με βάση αυτές τις προδιαγραφές να επιλεχθούν οι διαστάσεις του. Άλλωστε η φοιτητική ζωή αν και υπέροχα ανέμελη, έχει δυστυχώς ημερομηνία λήξης…

Κι ένα τελευταίο «μυστικό»: Όλη η έρευνα για την εύρεση και επίπλωση του φοιτητικού σπιτιού ξεκινά από τη …σχολή! Πριν από οποιαδήποτε άλλη κίνηση ο φοιτητής και οι δικοί του πρέπει να επισκεφτούν τη σχολή που πέτυχε.

Στους πίνακες ανακοινώσεων αλλά και …στους τοίχους και τις κολόνες της, θα βρουν πλήθος αγγελιών τόσο για σπίτια προς ενοικίαση όσο και για συσκευές και έπιπλα. Τα τελευταία μάλιστα είναι κυρίως από φοιτητές που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στην πόλη και συνήθως τα δίνουν σε τιμές ευκαιρίας. potlight.studentlife.com.cy




Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
6CL5Y
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ