facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Ένα ταξίδι… βγαλμένο από όνειρο [40 φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  11/09/2022 16:15:32
Ένα ταξίδι… βγαλμένο από όνειρο [40 φώτος]

Με αγωνία κρυμμένη στην καρδιά όλων ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι μας! Η πρώτη εξόρμηση της Μουσικής Σχολής στο εξωτερικό! Η πρώτη μας συναυλία εκτός συνόρων! Ποιους θα συναντήσουμε, με ποιους θα παίξουμε, πως θα πάνε όλα; Με τέτοιες σκέψεις σε μικρούς και μεγάλους το λεωφορείο έπαιρνε το δρόμο για τους Ευζώνους και το συνοριακό σταθμό.

Διασχίσαμε Σκόπια, Σερβία με διαμονή στην πόλη Novi Sant, συνεχίσαμε διασχίζοντας την Ουγγαρία, την Τσεχία και φτάσαμε στη Γερμανία, στο Schirgiswalden όπου παρά το προχωρημένο της ώρας οι εταίροι μας Γερμανοί μας περίμεναν για να βοηθήσουν να τακτοποιηθούμε στα καταλύματά μας!

Έτσι το επόμενο πρωί άρχισε για όλους μια μοναδική εμπειρία ! Η Λειψία μας περίμενε!

Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο του Bach, στο Ναό του Αγ. Θωμά που ο Μπαχ υπήρξε κάντορας για πολλά χρόνια, στο μνημείο του Μέντελσον, προκαλούσαν δέος σε όλους μας και οι φιγούρες των μεγάλων μουσουργών έβγαιναν από τα βιβλία της Ιστορίας και ζωντάνευαν μπροστά μας.

Ακολούθησε το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας που χρηματοδότησε τη συνεργασία με το Christlicher Schulverein Sch και μέρος του ταξιδιού αυτού. Η κ Αθανασοπούλου μας περίμενε και είχαμε την ευκαιρία να της μιλήσουμε για τη Σχολή μας, τις ορχήστρες μας, για τα Μετέωρα και τον τόπο μας αλλά και την αξιοποίηση άλλων προγραμμάτων στο μέλλον.

Η επόμενη μέρα ξεκίνησε με πολλές δράσεις στο σχολείο Christlicher Schulverein Sch με τους Γερμανούς μαθητές να μας ξεναγούν στο μέρος που περνούν κάθε μέρα τις περισσότερες ώρες τους. Κοινά μαθήματα, κοινές πρόβες με τις δύο ορχήστρες, συναυλία της λαϊκής ορχήστρας στον προαύλιο χώρο του σχολείου και φυσικά… ελληνικοί χοροί πήραν τη σκυτάλη για μικρούς και μεγάλους. Ευχάριστη έκπληξη η ξενάγηση στο πάρκο των δεινοσαύρων . Ένα χώρο που φτιάχτηκε με πολύ μεράκι για να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες!

Κάθε βράδυ στα καταλύματα δε χόρταινες να ακούς από όλους, σημεία που εντυπωσίασαν περισσότερο, να ακούς για κτήρια και πύργους, για ιστορίες, για φιλίες που αναπτύσσονταν, για συναισθήματα που δημιουργήθηκαν και όλα αυτά να συνοδεύονται φυσικά από μουσική και έκφραση!

Μεγάλη συγκίνηση έδωσε σε όλους μας η υποδοχή και δεξίωση στο Κοινοβούλιο της Δρέσδης καθώς και η συναυλία της λαϊκής ορχήστρας μας που έπαιξε στο φουαγιέ του κοινοβουλίου. Ένας από τους μακροβιότερους στο αξίωμα βουλευτές, ο κ. Marko Schiemann, μας δεξιώθηκε και μιλώντας για την Ελλάδα είπε χαρακτηριστικά: "Χαιρετίζω τους Έλληνες που βρίσκονται σήμερα εδώ. Τους ανθρώπους από τη σημαντική Ελλάδα μας. Την Ελλάδα που έχει δώσει σε όλους μας στην Ευρώπη και από κάτι: δημοκρατία, τέχνες, πολιτισμό.

Η λαϊκή μας ορχήστρα καταχειροκροτήθηκε από βουλευτές και προσωπικό, με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου να υπόσχεται γρήγορα επίσκεψη στο Δήμο Μετεώρων και στα Μετέωρα.

To ταξίδι μας συνέπεσε με τις γιορτές της παλιάς πόλης στο Bautzen. Μια αναβίωση της Μεσαιωνικής εποχής, μια μεγάλη γιορτή που γίνεται εκεί εδώ και δεκαετίες και ντόπιοι και επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πολλές και διαφορετικές ορχήστρες που περιφέρονται στην πόλη. Διάφορα ηχοχρώματα γεμίζουν κάθε δρόμο της πόλης , ορχήστρες ξεπροβάλουν από κάθε γωνιά αναμιγνύοντας εποχές, χώρες, διαστήματα μουσικά και είδη μουσικής. Μια μουσική πανδαισία που σε κάνει να γλιστράς ανάλαφρος στο μουσικό μονοπάτι του Bautzen.

Αποκορύφωμα όλου του προγράμματος φυσικά, η συμμετοχή στο Oberlant Musikfest που πραγματοποιήθηκε στο Körsehalle Kirschau στις 3/9/22. Ένα φεστιβάλ που φιλοξένησε ορχήστρες από Γερμανία, Ελλάδα, Τσεχία. Σε ένα πρόγραμμα 12ωρο ( 1 το πρωί με 11 το βράδυ) 12 ορχήστρες παρουσίασαν το πρόγραμμα τους . Εξέχουσα θέση είχε η ορχήστρα της Αστυνομίας της Σαξονίας, φημισμένη για την αρτιότητά της και το ρεπερτόριο της. Πραγματικά μεγάλη ευκαιρία να απολαύσει κανείς συναυλία της καθώς και η κοινή συναυλία όλων των ορχηστρών του φεστιβάλ όπου Γερμανοί, Τσέχοι και Έλληνες μίλησαν την κοινή τους γλώσσα, τη γλώσσα της μουσικής υπό τη μπαγκέτα των: Matthias Hauschild και Jan Svoboda.

Η Δημοτική μας Φιλαρμονική ενθουσίασε το κοινό με το πρόγραμμα της που περιελάβανε μουσική των: Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Καλδάρα και εντυπωσίασε με τους ελληνικούς ρυθμούς που απέδωσε άρτια ξεσηκώνοντας το κοινό που μας χάρισε το εγκάρδιό του χειροκρότημα!

Η Ελληνική αποστολή πήρε μέρος και στο διαγωνισμό goulas που διεξάγονταν παράλληλα στο χώρο του φεστιβάλ και απέσπασε το δεύτερο βραβείο!

Παίρνοντας το δρόμο του γυρισμού ξεναγηθήκαμε στην Πράγα και το Βελιγράδι!

Άπειρες φωτογραφίες που επιχείρησαν να αποτυπώσουν την κάθε στιγμή αλλά και άπειρα συναισθήματα, παραστάσεις, εικόνες, γεύσεις, μυρωδιές φωλιασμένα στις καρδιές όλων μας, θα μας συντροφεύουν για πολύ καιρό και θα κρατούν ζωντανή την ικανοποίηση μιας επιτυχημένης αποστολής , ενός ταξιδιού βγαλμένο από όνειρο!

Μεγάλη η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός όλων για την προσπάθεια που στέφτηκε με επιτυχία! Ένα εγχείρημα που στην αρχή φαινόταν απλησίαστο, σιγά σιγά άρχισε να παίρνει μορφή με τις δυσκολίες να ξεπερνιούνταν και στο τέλος με τη βοήθεια πολλών, έγινε πραγματικότητα!

Νοιώθουμε βαθιά την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του ταξιδιού μας και συγκεκριμένα:

Το Δήμο Μετεώρων για την οικονομική ενίσχυση και την προμήθεια όλων των εφοδίων για το ταξίδι

Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και την Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων, για την οικονομική ενίσχυση.

Τις Ι.Μονές: Μεγάλου Μετεώρου, Αγ Στεφάνου, Ρουσάνου, για την οικονομική ενίσχυση και την προμήθεια δώρων – αναμνηστικών που προσφέραμε

Το Μικροβιολογικό εργαστήριο «Ταξιάρχης ο Πανορμίτης – Νικόλαος Παπανικολάου» για τον δωρεάν έλεγχο για covid -19 πριν ξεκινήσουμε.

Το ταξιδιωτικό γραφείο της πόλης μας Tsiatsios Tours που σχεδίασε λεπτομερώς ένα τόσο δύσκολο ταξίδι, φρόντισε για κάθε λεπτομέρεια και μας παρείχε ένα άνετο και κυρίως ασφαλές ταξίδι και τον ιδιοκτήτη του κ. Τσιάτσιο Νεκτάριο που με την πείρα του και τον επαγγελματισμό του βοήθησε να ξεπεραστεί άμεσα όποια δυσκολία προέκυπτε.

Τον κ Matthias Hauschild, καθηγητή του Christlicher Schulverein Sch και μαέστρο της ορχήστρας νέων, για την άψογη διοργάνωση του φεστιβάλ αλλά και όλου του προγράμματος που είχε ετοιμάσει για μας και την ορχήστρα του και την άοκνη προσπάθειά του να μη μας λείψει τίποτα.

Τέλος, ευχαριστούμε τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους σε ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα και τους μαθητές μας που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κατά τις εμφανίσεις μας και κυρίως που ήταν συνεργάσιμοι, εναρμονισμένοι με το πρόγραμμα, αστείρευτοι σε κέφι και όρεξη και μας έκαναν για άλλη μια φορά περήφανους και αισιόδοξους για το μέλλον. 

Η Δ/ντρια και οι καθηγητές
της Μουσικής Σχολής Δήμου Μετεώρων



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
9LU8I
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ