5/4/2020

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

  


'Ενα σπίτι πραγματικό ...κόσμημα στην πόλη μας [φώτος] [ΣΧΟΛΙΟ]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  18/05/2016 00:23:52
Το σπίτι αποτελεί τον προσωπικό χώρο του κάθε ανθρώπου. Οι διακοσμητικές πινελιές που θα επιλέξει να βάλει κανείς στο σπιτικό του αποκαλύπτουν πολλά για τον ίδιο, την προσωπικότητά του, το χαρακτήρα του, το αισθητικό του κριτήριο...

Ορισμένες φορές τυχαίνει τα σπίτια να αποκτούν μουσειακή αξία χάρις στο γούστο, το μεράκι και το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών τους που, ως άλλοι συλλέκτες έργων τέχνης, ανακαλύπτουν σε αντικείμενα μιας άλλης εποχής την ανεκτίμητη αξία που διαθέτουν, είτε επειδή κρύβουν μια προσωπική ιστορία, είτε διότι συνδέονται συναισθηματικά με αγαπημένα πρόσωπα του παρελθόντος, είτε απλά διότι οι συλλέκτες εντοπίζουν σΆ αυτά κάτι ιδιαίτερο που τους εκφράζει.

Εικόνες από ένα τέτοιο σπίτι, που βρίσκεται στην πόλη μας, μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες. Η ιδιοκτήτριά του, όπως θα διαπιστώσετε, με ανεπτυγμένα τα στοιχεία της καλαισθησίας και του ρομαντισμού, έχει επιλέξει στη διάρκεια των ετών, αντικείμενα του παρελθόντος τα οποία έχει συνδυάσει αρμονικά με άλλα της σύγχρονης ζωής μας.

Οι γωνιές του σπιτιού της με την ιδιαίτερη γοητεία του παρελθόντος που αποπνέουν τα αντικείμενα τέχνης, οι πίνακες, τα χειροποίητα χαλιά, τα μάλλινα παραδοσιακά στρωσίδια, τα μηχανήματα και οι συσκευές περασμένων δεκαετιών, δίνουν την αίσθηση της ζεστασιάς και της άνεσης, αυτού που με μια λέξη λέμε «σπιτικό».

Πρόκειται για ένα τολμηρό, αλλά επιτυχημένο ανακάτεμα χρωμάτων, υλικών και αντικειμένων που προσδίδει ζωντάνια στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού και «μιλά» σαν ανοικτό βιβλίο για την ιδιοκτήτριά του. Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα ξεχωριστό σπίτι - κόσμημα.

eftakspit1

eftakspit2

eftakspit3

eftakspit4

eftakspit5

eftakspit6

eftakspit7

eftakspit8

eftakspit9

eftakspit10

eftakspit11
Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
DIMITRIS (19/5/2016 9:23:42 μμ):

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
15914
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 


 


booked.net
 
Προτεινόμενα άρθρα

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ