facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Ένα όραμα για το μέλλον της τουριστικής ανάπτυξης στα Μετέωρα – Γράφει ο Βαγγέλης Κουρέλης [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  27/09/2022 22:14:06
Ένα όραμα για το μέλλον της τουριστικής ανάπτυξης στα Μετέωρα – Γράφει ο Βαγγέλης Κουρέλης [ΣΧΛ]

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τουρισμού θα ήθελα να μιλήσω με λίγα λόγια για το όραμα του συνδυασμού του Σωτήρη Παπαχρήστο, όσον αφορά το μέλλον της τουριστικής ανάπτυξης στα Μετέωρα. Είναι αλήθεια ότι όλα αυτά τα χρόνια η τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή μας βασίστηκε κυρίως στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στον αυτόματο πιλότο. Όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές είτε αδιαφόρησαν, είτε δεν μπόρεσαν ή απλά δεν θέλησαν να ασχοληθούν σοβαρά με τον τουρισμό. Να εκπονήσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής παρέμβασης που θα αποτελούσε την ατμομηχανή ανάπτυξης του τόπου ούτε λόγος φυσικά. Δυστυχώς αυτήν η αδράνεια και η ανεπάρκεια στο Δήμο Μετεώρων έχει στοιχίσει πολύ ακριβά όλα αυτά τα χρόνια. 

Η συσσώρευση προβλημάτων που είτε έχουν να κάνουν με τον ιερό χώρο των Μετεώρων, είτε με την πόλη της Καλαμπάκας δεν λύνονται ούτε αποσπασματικά, ούτε προσχηματικά με επιτροπές τουρισμού. Ιδιαίτερα σήμερα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε πλέον και όλες αυτές τις αλλεπάλληλες παγκόσμιες κρίσεις. Απαιτείται λοιπόν από τη δημοτική αρχή όραμα, σχέδιο, γνώση και θέληση για την επίτευξη ουσιαστικών λύσεων. Χρησιμοποιώντας τις πλέον βέλτιστες πρακτικές θα πρέπει να δοθούν δυναμικές απαντήσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα του Δήμου μας πριν είναι πολύ αργά. Να φέρουμε το Δήμο Μετεώρων από το παρελθόν που βρίσκεται τώρα πίσω στον 21ο αιώνα και να τον καταστήσουμε από ουραγό των εξελίξεων πρωτοπόρο και καινοτόμο, γιατί όχι και σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Με τον υποψήφιο δήμαρχο Σωτήρη Παπαχρήστο θα παρουσιάσουμε στο πρόγραμμά μας ένα συνολικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης το οποίο θα αφορά τα Μετέωρα, την πόλη αλλά και τα πανέμορφα χωριά του Δήμου μας. Ένα συνολικό αναπτυξιακό τουριστικό σχέδιο τομή για την περιοχή που θα απαντά στις σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις. Θα αγωνιστούμε για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα ανάδειξης και προβολής της ιδιαίτερης τουριστικής ταυτότητας του προορισμού, την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τον κίνδυνο του υπερτουρισμού που ελλοχεύει, τις αυθαιρεσίες που συμβαίνουν μέσα στον χώρο των Μετεώρων, την έλλειψη βασικών υποδομών όπως οι δημόσιες τουαλέτες ή την έλλειψη πεζοδρόμησης στην πόλη. Τα προβλήματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη είναι σύνθετα και στις περισσότερες των περιπτώσεων αλληλένδετα μεταξύ τους. ΓιΆ αυτό και χρίζουν συνολικής διευθέτησης από ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο που θα αφορά όχι μόνο την επόμενη τετραετία αλλά και τα επόμενα 20 χρόνια.

Ο Δήμος Μετεώρων με το Σωτήρη Παπαχρήστο δήμαρχο θα αγωνιστεί για να διασφαλίσει την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή, με σεβασμό προς την ιερότητα του χώρου και το απαράμιλλο φυσικό κάλος. Προς όφελος των εκατομμυρίων επισκεπτών, της μοναστικής κοινότητας αλλά κυρίως προς όφελος όλων των πολιτών του Δήμου Μετεώρων, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Ο τουρισμός στα Μετέωρα μπορεί υπό προϋποθέσεις να καταστεί η γέφυρα για να περάσει ο Δήμος μας από το παρελθόν στο μέλλον και να μπει επιτέλους σε μια νέα πορεία ανάπτυξης και ευημερίας.


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
Trolly Trollerton (28/9/2022 8:22:14 πμ):

Λιγο θολο το οραμα, καθοτι γεματο αοριστολογιες.


Δημ.Τσεργουλας (27/9/2022 10:38:37 μμ):

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΤΡΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
3T126
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ