facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Έλλειψη πληρωμάτων ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Καλαμπάκας - Επιστολή Γ. Μπουτίνα σε Υπ. Υγείας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  30/08/2022 14:24:20
Έλλειψη πληρωμάτων ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Καλαμπάκας - Επιστολή Γ. Μπουτίνα σε Υπ. Υγείας

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Διοικητήριο
Τ.Κ. 41222
Λάρισα

Λάρισα, 29/08/2022

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη 

ΘΕΜΑ: Έλλειψη πληρωμάτων ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Καλαμπάκας

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Ο Δήμος Μετεώρων είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε έκταση στη χώρα και λόγω των Μετεώρων, η Καλαμπάκα, η πρωτεύουσα του Δήμου είναι ο δεύτερος -μετά την Ακρόπολη- τουριστικός προορισμός σε επισκεψιμότητα στη χώρα.

Δράττομαι της ευκαιρίας, ενώ υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας πρόσφατου περιστατικού με σοβαρό τραυματισμό επισκέπτη στην πόλη, όπου δεν υπήρχαν οδηγοί ασθενοφόρου και ένα μόνο ασθενοφόρο ήταν σε διακομιδή, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναμονή άνω των 45 λεπτών άφιξης του ασθενοφόρου -τελικά με συναίνεση ιδιωτών ιατρών διακομίστηκε με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο Κ. Υ. Καλαμπάκας που βρίσκεται 2 λεπτά από το κέντρο της πόλης.

Παλαιότερα βίωσα και ο ίδιος παρόμοια κατάσταση, όπου μετά από αλλεργικό σοκ ανέμενα άνω των 40 λεπτών σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, σχεδόν χωρίς σφυγμό.

Κε Υπουργέ, γνωρίζω πως γενικά η ευαισθησία σας σε τέτοια θέματα είναι σε υψηλό βαθμό και είστε αποτελεσματικός, όπως γνωρίζω όμως ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού γενικότερα στο ΕΚΑΒ, όμως σε μια πόλη που τους μισούς και πλέον μήνες το χρόνο η επισκεψιμότητα διπλασιάζει τον πληθυσμό των 10.000 κατοίκων της, θεωρώ πως πρέπει να βρεθεί μια λύση για τη στελέχωση ακόμη ενός ασθενοφόρου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή τη στιγμή λειτουργεί ένα ασθενοφόρο στη βάση του Κ.Υ. Καλαμπάκας, αναμένεται ένα ακόμη που είχε γίνει δωρεά από την Ι. Μ. Βαρλαάμ αλλά ένας προκάτοχος σας σε προηγούμενη κυβέρνηση το αφαίρεσε από εδώ και το έστειλε αλλού και από τότε πιέζουμε και προς τιμήν σας, ανταποκριθήκατε και δώσατε λύση άμεσα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η μεγάλη προσφορά των πληρωμάτων που υπάρχουν που με ελλείψεις προσπαθούν να καλύψουν τις βάρδιες.

Αξιότιμε κε Υπουργέ, η επιτυχία της πολιτείας έγκειται στο επίπεδο προστασίας των πολιτών της και γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, σας παρακαλώ όπως επιληφθείτε του θέματος για τη στελέχωση και ετοιμότητα ενός ακόμη ασθενοφόρου για το Κ.Υ. Καλαμπάκας.

Με τιμή

ΜΠΟΥΤΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
5Y347
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ