6/5/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 

 
Ελλάδα 1821-2021: Η Ξυλογλυπτική θυμάται το 1821 - Κοινή δράση Βιβλιοθήκης και Ξυλογλυπτικής Σχολής Καλαμπάκας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  11/04/2021 11:08:17
Με Χορηγό Δράσης της Επιτροπής την εταιρεία «Eren Hellas», η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας σε συνεργασία με την Ξυλογλυπτική Σχολή Καλαμπάκας, διοργανώνουν μια εκπαιδευτική - επιμορφωτική δράση με στόχο την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της διαδικασίας κατασκευής ξυλόγλυπτων...

και τη διασφάλιση βιωσιμότητας της τέχνης της ξυλογλυπτικής μέσω της χρήσης τεχνολογιών τρισδιάστατης απεικόνισης.

Το ψηφιακό πολιτιστικό απόθεμα θα καταστεί προσβάσιμο σε διεθνές επίπεδο, θα συνδεθεί με ψηφιακές πύλες και θα είναι διαθέσιμο σε διάφορες κατηγορίες χρηστών. Πιο συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν προσωπογραφίες σημαντικών ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς και τοπικών ηρώων ή/και αντικειμένων σχετικών με την Επανάσταση (π.χ. καριοφύλι, γιαταγάνι κ.α.) από τους μαθητές της σχολής υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους.

Με φορητό 3D σαρωτή θα ψηφιοποιηθούν τα διάφορα στάδια εργασίας και θα καταγραφούν μέσω βίντεο τα μοτίβα της ξυλογλυπτικής τέχνης ως τη δημιουργία του τελικού αποτελέσματος, καθώς και οι εμπειρίες των σπουδαστών.

Θα δημιουργηθεί μια έκθεση με όλα τα ξυλόγλυπτα αντικείμενα τόσο στη φυσική όσο και στην ψηφιακή τους μορφή, τα οποία θα μπορούν να αναπαραχθούν με τη χρήση 3D εκτυπωτών.

H Βιβλιοθήκη θα φιλοξενήσει την έκθεση στη φυσική της μορφή και ταυτόχρονα θα λειτουργήσει ως πύλη για τη διασύνδεση των ψηφιακών εκθεμάτων με διεθνή αποθετήρια πολιτιστικού περιεχομένου.

Διάρκεια δράσης: 10/05 - 31/12/2021
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
DOXAL
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 


 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ