facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Έξυπνες προτάσεις για το φοιτητικό σπίτι!

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  12/09/2012 21:06:23
Έξυπνες προτάσεις για το φοιτητικό σπίτι!
Τα φοιτητικά σπίτια δεν χρειάζεται να είναι ούτε μίζερα ούτε να θυμίζουν καταυλισμούς. Και το καλύτερο; Με τα tips που προτείνουμε, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία!

 

 

 

Μικροί χώροι, μικροί μπελάδες
Επιλέγοντας ένα σπίτι, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι ο μικρός χώρος έχει λιγότερη φασαρία. Στο καθάρισμα, στο συμμάζεμα και βέβαια και στα έξοδα, που είναι λιγότερα.

Μην το φορτώνετε Less is more λένε οι Άγγλοι
Μη γεμίζετε τον χώρο με έπιπλα και τον μπουκώνετε. Σκεφτείτε τις ανάγκες που έχετε από κάθε δωμάτιο και αγοράστε ανάλογα τα έπιπλα. Γενικά, μία αρκετά καλή λύση - τόσο λόγω του περιορισμένου Budget, όσο και λόγω του συνήθως περιορισμένου χώρου - είναι τα πολύ-λειτουργικά έπιπλα, δηλαδή έπιπλα που μπορούν να έχουν πολλαπλές χρήσεις και να εξοικονομήσουν χώρο χάρη στους αποθηκευτικούς χώρους που διαθέτουν, πχ. ένας καναπές που γίνεται και κρεβάτι, ένα κρεβάτι που έχει αποθηκευτικό χώρο στο κάτω του μέρος, ένα βοηθητικό τραπεζάκι που διαθέτει και ράφια, ένα σκαμπό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τραπεζάκι, μία κρεμάστρα που διαθέτει και αποθηκευτικούς χώρους, κ.ο.κ.
Σε κάθε περίπτωση, σκεφθείτε δημιουργικά - αλλά και πρακτικά - στην επιλογή των επίπλων σας. Πχ. αν δεν έχετε χώρο για ένα μεγάλο καναπέ, συμπληρώστε το καθιστικό σας με μία πολυθρόνα ή μαξιλάρες δαπέδου ή ένα πουφ, αν δεν υπάρχει επαρκής χώρος για ένα τραπέζι κουζίνας, επιλέξτε ένα πτυσσόμενο, που μπορεί να εξυπηρετήσει την ανάγκη σας, χωρίς να είναι συνεχώς μες στα πόδια σας, κ.ο.κ.

Ελευθερώστε το χρώμα
Μη φοβηθείτε να βάψετε έναν τοίχο με έντονο χρώμα που μπορεί να δώσει τρομερή ενέργεια σε ένα δωμάτιο. Ακόμη και ένα σκούρο χρώμα μπορεί να δουλέψει, χωρίς να «μικρύνει» έναν χώρο, κάτι που είναι λίγο μύθος. Από την άλλη, μπορείτε να βρείτε όμορφες ταπετσαρίες ή αυτοκόλλητα τοίχου σε ωραία σχέδια και σε πολύ καλές τιμές.

Αξιοποιήστε τις φωτογραφίες σας
Φτιάξτε ένα κολάζ με φωτογραφίες δικές σας και φίλων σας. Είναι ένας ωραίος τρόπος για να κάνετε το σπίτι πιο ζεστό, να το γεμίσετε με δικές σας εικόνες. Μπορείτε να το φτιάξετε μόνος σας ή να το δώσετε να σας κάνουν μια μεγάλη ψηφιακή εκτύπωση.

Φτιάξτε έναν μαυροπίνακα
Οι τοίχοι μιας ντουλάπας ή ο τοίχος στην κουζίνα, μπορούν να αξιοποιηθούν με μπογιά μαυροπίνακα και να κρατάτε τις σημειώσεις σας για μαθήματα, πράγματα που έχετε να κάνετε κλπ. Ένας φτηνός τρόπος για ένα πολύ παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.

Αξιοποιήστε μια μικρή επιφάνεια
Ένας μικρός τοίχος μπορεί να δείξει πολύ όμορφος με ένα μεγάλο καθρέφτη (ο οποίος έχει και το πλεονέκτημα να «μεγαλώνει» το χώρο), ενώ μπορείτε να κάνετε επίσης όμορφο παιχνίδι με χρωματιστούς καθρέφτες.

Δημιουργήστε ατμόσφαιρα
Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα, προσθέστε σποτ και προβολάκια στον χώρο σας για να δείξει πιο ζεστός. Αλλιώς, βασιστείτε σε επιδαπέδια ή επιτραπέζια φωτιστικά και όχι στην κεντρική λάμπα του κάθε δωματίου, που αφαιρεί όλη την ζεστή ατμόσφαιρα. Αλλάζοντας δε και χρωματισμό ανάλογα με τη διάθεσή σας, μπορείτε να μεταμορφώσετε έναν χώρο με ελάχιστο κόστος.

Πείτε «ναι» στα φυτά
Υπάρχουν αρκετά είδη από φυτά που δεν στοιχίζουν ιδιαίτερα και μπορούν να δώσουν ένα «κάτι» στον χώρο. Μια ωραία ορχιδέα σε μια απλή λευκή γλάστρα είναι τόσο όμορφη, όπως και μερικά κακτάκια που θέλουν ελάχιστη φροντίδα.

Παίξτε με τα αξεσουάρ
Διαλέξτε έπιπλα σε ουδέτερα χρώματα και μετά παίξτε με αξεσουάρ, όπως ριχτάρια για να αλλάξετε τον χώρο κατά βούληση, χωρίς να δώσετε χρήματα.

 



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
3U126
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ