Παραλλάσσουμε τις κλασικές συνταγές της παράδοσης για τις μελιτζάνες δίνοντας ένα άλλο, πρωτότυπο και εξωτικό άρωμα αλλάζοντας μόνο τα μυρωδικά. ΥΛΙΚΑ • 8 μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρές ροδέλες • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο • λίγο αλάτι...
Για τη σάλτσα • 5 ντομάτες μέτριες ώριμες, ξεφλουδισμένες+ ψιλοκομμένες • 4 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο • 3 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 1 κουτ. γλυκού κάρι • 2 κουτ. γλυκού κουρκουμά (κιτρινόριζα) • 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο • το εσωτερικό από 5-6 σπόρια ξερό κάρδαμο • 1 κουτ. γλυκού σποράκια κόλιανδρο, χτυπημένα ελαφρά στο γουδί • 1 ξυλάκι κανέλας • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο • αλάτι, πιπέρι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ • Βήμα 1: Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Χαράζετε μπακλαβαδωτά τις ροδέλες μελιτζάνας, τις αλατίζετε, τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 30 λεπτά στο φούρνο. • Βήμα 2: Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε ελαφρά το κρεμμύδι με την πιπεριά. Προσθέτετε τη ντομάτα, το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά. • Βήμα 3: Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα μισκοσκεπασμένη να μαγειρευτεί για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθούν οι χυμοί της ντομάτας και να μείνει με το λάδι της. • Βήμα 4: Απλώνετε τις μελιτζάνες σε ταψί ή σε πυρίμαχα ατομικά πιάτα, τις περιχύνετε με τη σάλτσα, και τις ψήνετε για 10-15 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε τις μελιτζάνες ζεστές πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. olivemagazine.gr
|