facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου δημοτικού σχολείου Καλαμπάκας στο Βόλο

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  29/05/2023 15:38:42
Εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου δημοτικού σχολείου Καλαμπάκας στο Βόλο

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βόλο.

Πρώτη επίσκεψη των μαθητών ήταν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας όπου «Αστυνομικός Διευθυντής» είναι ο κ. Ντιζές Γεώργιος και «Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας» είναι η Αστυνομικός Διευθύντρια κα Ζωή Ζήνδρου η οποία κατάγεται από την πόλη μας και ανέλαβε την εποπτεία της ξενάγησης των μαθητών και των συνοδών εκπαιδευτικών στη Μόνιμη Έκθεση Αστυνομικών Κειμηλίων σε έναν όμορφο διαμορφωμένο χώρο όπου έχουν διαφυλαχθεί κειμήλια, αυθεντικές στολές της Ελληνικής Χωροφυλακής, της Αστυνομίας Πόλεων και της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και πηλίκια, κράνη εξαρτύσεις και ξίφη που χρησιμοποιήθηκαν από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι από την πραγματική όμορφη εικόνα που αντίκρυσαν και ευχαριστούν την Αστυνομικό Διευθύντρια κα Ζωή Ζήνδρου που με τον υπεύθυνο ξενάγησης ενημέρωσαν ιστορικά και επέδειξαν  στην πλούσια μόνιμη έκθεση αστυνομικών κειμηλίων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Μετά την ιδιαίτερη ξενάγηση της έκθεσης οι μαθητές επισκέφτηκαν το Πανθεσσαλικό Στάδιο όπου χτίστηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 και έκτοτε χρησιμοποιείται για εγχώριες και Διεθνείς Αθλητικές διοργανώσεις. 

Επόμενος σταθμός ξενάγησης το γραφικό παραδοσιακό χωριό Μακρινίτσα, όπου στην πλατεία του γυρίστηκαν πολλές ελληνικές ταινίες και διατηρεί την αξία του και την ομορφιά του παρέχοντας καταπληκτική θέα την πόλη του Βόλου.

Τέλος οι μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το Αθανασάκιο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου όπου κτίστηκε το 1909 και στεγάζει ένα από τα παλαιότερα Μουσεία της χώρας. Στις αίθουσές του παρουσιάζονται ευρήματα από όλη τη Θεσσαλία καλύπτοντας το χρονολογικό φάσμα από τη νεολιθική εποχή, όπου ξεχωρίζουν τα ευρήματα από τους νεολιθικούς οικισμούς στο Σέσκλο και το Διμήνι, έως τα ρωμαϊκά χρόνια. Μπορεί όποιος θέλει επίσης να κάνει μία ψηφιακή διαδικτυακή περιήγηση εντός του μουσείου πατώντας εδώ.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής
Χρήστος Καραγεώργος



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
83772
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ