facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Εκπαιδευτική επίσκεψη 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας [φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  08/10/2019 16:46:06
Εκπαιδευτική επίσκεψη 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας [φώτος]
Μία ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας στην πόλη της Καλαμπάκας στα πλαίσια της συνεργασίας σχολείων...

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας με τους εκπαιδευτικούς τους επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στον όμορφο χώρο του Μουσείου Ελληνικής Παιδείας που αποτελεί χώρο μάθησης, εκπαίδευσης, επιστήμης και πολιτισμού καθώς φιλοξενεί συλλογές βιβλίων και αντικειμένων σχετικές με την ελληνική εκπαίδευση και την παιδεία γενικότερα.

Στη συνέχεια στα πλαίσια της συνεργασίας σχολείων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικό σκετς που πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δεσκάτης Γρεβενών, στο χώρο παρουσίασης εκδηλώσεων και προβολών του μουσείου, αφιερωμένο στην δημιουργία και την διαχρονική εξέλιξη της Γραφής και γενικά την πορεία της από διάφορους λαούς του πλανήτη.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο θεατρικό έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό να παρουσιάσουν στους παρευρισκόμενους θεατές-μαθητές καθώς και σε μερικούς γονείς με ευχάριστο τρόπο και την κατάλληλη ενδυμασία το πως δημιουργήθηκε η γραφή και εξελίχθηκε μέσα στο χρόνο και πως οι διάφοροι λαοί από την προϊστορία έως τη νεότερη ιστορία τη δέχθηκαν και την εξέλιξαν έως τη σημερινή μορφή της.

Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία για τους μαθητές, καθώς το ταξίδι πίσω στο χρόνο, χάρισε στιγμές απολαυστικές εκπαιδευτικού περιεχομένου, με στόχο να κατανοήσουν τη σημασία της γραφής ως μέσου επικοινωνίας των ανθρώπων μέσα στους αιώνες, την ανάπτυξη ιδεών και ως πηγή μάθησης.

Γνώρισαν τα υλικά που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι από την προϊστορία (κάρβουνο, πηλό) να γράψουν καθώς και τα νεότερα χρόνια (κιμωλία, ανακυκλωμένο χαρτί) ερχόμενοι σε επαφή με τη μυθολογία, την ιστορία, τις παραδόσεις καθώς και τον τρόπο ζωής των προγόνων μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον ιδιοκτήτη και συλλέκτη του Μουσείου Ελληνικής Παιδείας κ. Παύλο Μπαλογιάννη που προσκάλεσε το σχολείο μας συμβάλλοντας θετικά στη συνεργασία και την υλοποίηση της σημερινής εκπαιδευτικής δράσης καθώς και τους μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δεσκάτης που συμμετείχαν στο θεατρικό σκετς και πρόσφεραν ένα υπέροχο θέαμα στους μαθητές μας.

Ο Διευθυντής του Σχολείου
Χρήστος Καραγεώργος

debalo1

debalo2

debalo3

debalo4

debalo5

debalo6

debalo7

debalo8

debalo9

debalo10

debalo11



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
6DM5A
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ