facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Εκλογές στο δάσος της Εστιαιώτιδας [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Γιώργος Βαΐου  13/03/2021 14:25:39
Εκλογές στο δάσος της Εστιαιώτιδας [ΣΧΛ]
Μια φορά και έναν καιρό στο πανέμορφο δάσος της Εστιαιώτιδας, όλα τα ζώα ήταν αναστατωμένα με πολλά προβλήματα και συνάμα τους απαγορευόταν η έξοδος από το μέρος τους με απόφαση του μεγάλου διοικητή όλων των δασών, που δεν ήταν άλλος από το λιοντάρι ή αλλιώς gadem, όπως το φώναζαν όλα τα ζώα...

Εκεί λοιπόν, ζούσε η σοφή κουκουβάγια που είχε δει τόσα πολλά με τα ματιά της, όμως τούτη τη φορά δεν μπορούσε άλλο να βλέπει και να ακούει και κόντευε να τρελαθεί.

Τα ζώα στο δάσος είχαν χάσει τον έλεγχο, ενώ η κατάσταση ήταν τραγική, εκείνα μιλούσαν για εκλογές σε πράσινα λιβάδια και γαλάζιες λίμνες.

Ο ασβός και το φίδι καθημερινά προσπαθούσαν να βάλουν φιτιλιές βάζοντας τα ζώα να μαλώνουν και δημιουργώντας ένα κλίμα συνεχής διαμάχης διασπείροντας εδώ και εκεί ανακρίβειες και μετά γελούσαν με το δήθεν κατόρθωμα τους.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο λαγός, το κουνάβι, το τσακάλι, η αλεπού και αλλά ζωάκια που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να ενωθούν όλα μαζί, διέδιδαν και παρουσιάζονταν σαν σωτήρες της κατάστασης που επικρατούσε.

Ο ελέφαντας από την άλλη που ήταν ο κυβερνήτης της περιοχής, αφουγκραζόταν όλα όσα διαδραματίζονταν χωρίς να λέει πολλές κουβέντες κάνοντας τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορούσε δεδομένων και των συνθηκών.

Η σοφή κουκουβάγια που βλέπει όμως και τη νύχτα, όταν τα περισσότερα ζώα ξεκουράζονται, ξέρει και έχει δει πως: όποιος βιάζεται σκοντάφτει και αν το κοράκι έχεις οδηγό, μόνο σε ψοφίμι θα σε πάει.

Γεώργιος Αθαν. Βαΐου



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
Καραντίνα_Vol1000 (13/3/2021 4:59:49 μμ):

"Το εσπέρας της Κυριακής της Τυροφάγου τελείται ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως, στο τέλος του οποίου ανταλλάσσεται ο ασπασμός της συγνώμης ώστε με ελαφρά την συνείδησή μας να ξεκινήσουμε τον πνευματικό αγώνα μας, για την κατάκτηση της αρετής. Να λάβομε δηλ. εντός του Ναού την πρώτη «συγχώρεση» σαν ευλογία για να μπορέσομε να αγωνιστούμε στο πνευματικό στάδιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής."
Εσπερινός συγχωρήσεως στην ενορία της Διάβας
https://www.ekalampaka.gr/article/esperinos-sygxoriseos-stin-enoria-tis-diavas
Αντε και καλή Σαρακοστή !!


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
M8HKU
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ