facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Αναμέτρηση Ανδρουλάκη - Παπανδρέου την ερχόμενη Κυριακή - Τα σενάρια για τον β΄ γύρο

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  06/12/2021 08:54:40
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Αναμέτρηση Ανδρουλάκη - Παπανδρέου την ερχόμενη Κυριακή - Τα σενάρια για τον β΄ γύρο
Ξεκάθαρη εντολή δόθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής καθώς προηγήθηκε κατά 10 μονάδες από τον Γιώργο Παπανδρέου, με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να φαίνεται πως γυρνούν την πλάτη στο «παλιό ΠΑΣΟΚ»...

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα στο 100% της καταμέτρησης για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε 99.120 ψήφους και ποσοστό 36,88%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου με 75.183 ψήφους και ποσοστό 27,97% και τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 69.827 ψήφους και ποσοστό 25,98%. Ο Παύλος Χρηστίδης έλαβε 8.733 ψήφους (3,25%), ο Παύλος Γερουλάνος 8.027 (2,99%) και ο Χάρης Καστανίδης 7.908 (2,94%).

Η διαφορά ανάμεσα στον Νίκος Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου διαμορφώθηκε τελικά στις 8,91 μονάδες διαφορά.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σενάρια για τον β΄ γύρο

Τα βλέμματα τώρα είναι στραμμένα στον β΄ γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

Η πρώτη εικόνα είναι πως η νίκη του ευρωβουλευτή είναι μη αναστρέψιμη, ωστόσο έχει ενδιαφέρον σε ποιον θα κατευθυνθούν οι υποστηρικτές των άλλων υποψηφίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν εισηγήσεις προς την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού να αποσυρθεί της κούρσας, αρχικά γιατί είναι σε μεγάλο βαθμό το ενδεχόμενο ήττας και δεύτερον γιατί με τη συμμετοχή του στον α΄γύρο έστειλε το μήνυμα της ενότητας της παράταξης. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο.

Όσον αφορά τις ψήφους των υπολοίπων υποψηφίων που δεν τα κατάφεραν, υπάρχουν εκτιμήσεις πως ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του Παύλου Χριστίδη, του Χάρη Καστανίδη και του Παύλου Γερουλάνου θα κατευθυνθούν προς τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ερωτηματικό παραμένει εάν ο Ανδρέας Λοβέρδος θα δείξει την στήριξή του σε κάποιον από τους υποψηφίους ή θα καλέσει τον ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Άλλες εκτιμήσεις αναφέρουν πως ίσως οι υποστηρικτές του κ. Λοβέρδου δεν πάρουν θέση στην κάλπες.

Ο κ. Ανδρουλάκης φαίνεται πως επιδιώξει συμμαχίες προς τον δεύτερο γύρο-είτε από τον Ανδρέα Λοβέρδο, είτε από τους κ.κ. Χρηστίδη, Γερουλάνο και Καστανίδη, όχι απαραίτητα με δηλώσεις στήριξης, ενώ ενδεχομένως θα ανοίξει και τη συζήτηση για έναν δεύτερο ντιμπέιτ με τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος δεν συμμετείχε στο πρώτο.

Στελέχη που στήριξαν την μακροχρόνια διαδρομή του στο κόμμα σημειώνουν την αναφορά του στην παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά και εκτιμούν ότι το κάλεσμα θα είναι άνοιγμα προς όλες τις δυνάμεις για το νέο ξεκίνημα.

Ακόμη, υπάρχουν εκτιμήσεις πως οι νυν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, οι κ.κ Σκανδαλίδης και Κατρίνης ίσως είναι και τα πρόσωπα «της ενότητας και της ανανέωσης» που θα αξιοποιήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

O ευρωβουλευτής πάντως θα συνεχίσει την ίδια στρατηγική και μεθοδικότητα στην κατεύθυνση «αλλαγής σελίδας» και ίσως κάνει και κάποιες περιοδείες μέχρι τις κάλπες της Κυριακής.

cnn.gr, newsit.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
61560
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα








































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ