facebook  youtube  twitter  instagram 18/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Εκδρομή με την ενορία της Διάβας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  16/02/2023 09:25:23
Εκδρομή με την ενορία της Διάβας

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΙΑΒΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΤΗΛ. 24320 23645 www.inadd.net
[email protected] instagram: enoria.diavas

Με τη βοήθεια του Θεού και την ευλογία του Επισκόπου μας κ. Θεοκλήτου, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 η ενορία μας πραγματοποίησε μία ακόμη εκδρομή. Ταξιδέψαμε στην όμορφη Θεσσαλονίκη! 

80 ταξιδιώτες (οι περισσότεροι από Διάβα, ακολούθως Καλαμπάκα και Τρίκαλα), με δύο λεωφορεία του ταξιδιωτικού πρακτορείου Tsiatsios Tours από την Καλαμπάκα, επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή και προσκυνήσαμε τον τάφο του αγίου Παϊσίου. Συγκίνηση και δέος για μία τέτοια σύγχρονη άγια μορφή που βοήθησε πολύ κόσμο στη ζωή αυτή. Εκεί μιλήσαμε με μοναχές που κατάγονται από τα Τρίκαλα.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, θαυμάζοντας το λαμπρό αυτό καλλιτέχνημα από αρχιτεκτονικής πλευράς και τις βυζαντινές αγιογραφίες. Εκεί προσκυνήσαμε τη λάρνακα με τα ιερά λείψανα του αγίου και τον τάφο του. Στο τέλος, κατεβήκαμε στην κρύπτη του ναού, όπου σύμφωνα με την παράδοση φυλακίστηκε και μαρτύρησε ο άγιος Δημήτριος. 

Ακολούθως, έχοντας ελεύθερη ώρα για καφέ και φαγητό περπατήσαμε στην παραλία και στον Λευκό Πύργο, απολαμβάνοντας τις ομορφιές της Θεσσαλονίκης συντροφιά με έναν πολύ καλό καιρό και τη μαγευτική θέα της θάλασσας. 

Για το τέλος αφήσαμε την προσφυγική Καλαμαριά. Η Καλαμαριά είναι πανέμορφη πόλη που σε καλεί να μην φύγεις ποτέ από εκεί. Επισκεφτήκαμε την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς και συγκεκριμένα τον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Εκεί μας υποδέχτηκε με πολλή χαρά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος μαζί με τους συνεργάτες του. Μας μίλησε στον Ιερό Ναό, αναφέρθηκε στη φιλία του με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων κ. Θεόκλητο και με συγκίνηση μας μίλησε για την πνευματική σχέση του με τον εφημέριο της Διάβας π. Ηρακλή Φίλιο εδώ και 23 χρόνια. Ο εφημέριος της Διάβας στην αντιφώνησή του αναφέρθηκε στις όμορφες πνευματικές στιγμές κοντά στον κ. Ιουστίνο, στις ευεργεσίες που δέχτηκε από τον ίδιο και στην μεγάλη αγάπη που έχει προς το πρόσωπό του. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μας μοίρασε γλυκά κι από ένα δώρο - κόσμημα με την Παναγία Σουμελά. 

Αναχωρήσαμε αργά το απόγευμα για την Διάβα, έχοντας όλοι ευχάριστες εμπειρίες και περνώντας αξέχαστες στιγμές σε μία εκδρομή που θα έχει συνέχεια στη σειρά εκδρομών της ενορίας μας που θα έχουν προσκυνηματικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Και εις άλλα. Δόξα τω Θεώ!

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
Y4TVH
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ