facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Εκδόθηκαν οι πρώτες 400 μελισσοκομικές ταυτότητες

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  26/05/2023 14:15:54
Εκδόθηκαν οι πρώτες 400 μελισσοκομικές ταυτότητες

Χρ. Μιχαλάκης: Με μεθοδικότητα και οργάνωση, αρωγοί στους μελισσοκόμους και στους ανθρώπους της παραγωγής

Ταχύτατα κινήθηκε η διαδικασία από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Τρικάλων

Με ταχύτατους ρυθμούς έτρεξε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων την έκδοση των νέων μελισσοκομικών ταυτοτήτων, όντας μέσα στις πρώτες υπηρεσίες που το κατάφεραν σε πανελλαδικό επίπεδο.

Να σημειωθεί πως στο ΦΕΚ 924/ τ.β/1-3-2022, δημοσιεύτηκε απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την έκδοση και χορήγηση σε όλους τους ενεργούς μελισσοκόμους, της ατομικής μελισσοκομικής ταυτότητας και την αντικατάσταση του μελισσοκομικού βιβλιαρίου που είχαν στην κατοχή τους.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, είχε την υποχρέωση να συγκεντρώσει και να ψηφιοποιήσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και στοιχεία που απαιτούνταν, να προχωρήσει στην διαβίβαση των σχετικών αιτημάτων στο ΥΠΑΑΤ και ακολούθως να παραδώσει τις ταυτότητες στους δικαιούχους μελισσοκόμους.

Με ταχύτητα και μεθοδικότητα και σε συνεργασία με την κ. Καλογρίδη από το αρμόδιο τμήμα μελισσοκομίας, τον κ. Κατσάρα και την κ. Γεωργοπούλου από το τμήμα δικτύων και βάσεων δεδομένων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του ΥΠΑΑΤ, αλλά και με τους συλλόγους των μελισσοκόμων, έγινε εφικτή σε σύντομο χρονικό διάστημα η έκδοση και η παράδοση στους δικαιούχους των πρώτων 400 ταυτοτήτων. Μάλιστα, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Τρικάλων ήταν η δεύτερη σε όλη τη χώρα που κατάφερε να προχωρήσει την διαδικασία.

Η ατομική μελισσοκομική ταυτότητα αποτελεί επίσημο κρατικό έγγραφο και σε συνδυασμό με την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο χρησιμοποιείται από τις αρμόδιες δομές του ΥΠΠΑΤ, ανεξάρτητες αρχές, Ε.Φ.Ε.Τ, ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, Ελληνική Αστυνομία, Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, για τις εξής περιπτώσεις:

- απόδειξη ιδιότητας ενεργού μελισσοκόμου
- προνόμια μελισσοκόμου
- μετακίνηση
- εξακρίβωση στοιχείων για διακίνηση και εμπορία μελισσοκομικών προϊόντων
- περιορισμό μελισσοκλοπών, κ.λ.π

Στην μπροστινή πλευρά φέρει τα στοιχεία του μελισσοκόμου που τηρούνται στο εθνικό ηλεκτρονικό μητρώο  και στην πίσω πλευρά ειδικό γραμμωτό κώδικα (κωδικός QR),ο οποίος είναι μοναδικός για κάθε μελισσοκόμο.

Ο μελισσοκόμος οφείλει να την φέρει και την επιδεικνύει όποτε του ζητηθεί από αρμόδια  όργανα κατά την διάρκεια της άσκησης της δραστηριότητάς του. 

Σε περίπτωση αλλαγής των στοιχείων του μελισσοκόμου, απώλεια ή φθορά της ταυτότητας οφείλει με αίτησή του να ζητήσει την αντικατάστασή της.

Αναφερόμενος στην έκδοση των ταυτοτήτων ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης στάθηκε στην ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η διαδικασία, αλλά και την διαχρονική στήριξη της Περιφέρειας στους μελισσοκόμους και γενικότερα στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα. «Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Τρικάλων απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως με μεθοδικότητα και οργάνωση στέκονται αρωγοί στους μελισσοκόμους μας και στους ανθρώπους της παραγωγής. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να παραδώσουν στους δικαιούχους τις νέες ταυτότητες, που θα χρησιμοποιούν οι μελισσοκόμοι μας για τις δραστηριότητές τους.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αποδεικνύει έμπρακτα, με συγκεκριμένα έργα και παρεμβάσεις, πως βρίσκεται δίπλα στον κόσμο της παραγωγής, διευκολύνοντας την καθημερινότητά του και στηρίζοντάς τον απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Είναι μία διαρκής προσπάθεια, με την αρωγή των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Περιφερειακών Ενοτήτων, που θα συνεχίσουμε ακόμη πιο εντατικά», τόνισε ο Χρήστος Μιχαλάκης.

Τέλος να σημειωθεί πως όσοι μελισσοκόμοι δεν έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση ταυτότητας μπορούν να το κάνουν απευθυνόμενοι στο αρμόδιο γραφείο της Δ.Α.Ο Τρικάλων (τηλ. 24313-51605).



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
V2QSE
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ