facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Εκδήλωση-Βιβλιοπαρουσίαση από το ΚΚΕ στα Τρίκαλα της έκδοσης: «ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19: Ο Καπιταλισμός στη Δύση του» Κυριακή 25 Σεπτέμβρη, 7 μμ, Μουσείο Τσιτσάνη

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  24/09/2022 09:59:10
Εκδήλωση-Βιβλιοπαρουσίαση από το ΚΚΕ στα Τρίκαλα της έκδοσης: «ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19: Ο Καπιταλισμός στη Δύση του» Κυριακή 25 Σεπτέμβρη, 7 μμ, Μουσείο Τσιτσάνη

Με το πέρας δύο χρόνων από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, το ΚΚΕ μέσω του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας της ΚΕ, επιμελήθηκε την έκδοση «Πανδημία COVID-19: Ο Καπιταλισμός στη Δύση του», επιδιώκοντας; να συνοψίσει τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο. Έχοντας γνώμονα τα συμφέροντα; των λαϊκών δυνάμεων, που βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των αστικών κυβερνήσεων, στην Ελλάδα, στην ΕΕ και παγκόσμια.

Επιστημονικές, ιδεολογικές και πολιτικές πλευρές της αντιπαράθεσης με ένα σύστημα που σκοτώνει

Οι τεράστιες συνέπειες στη ζωή των εργατικών-λαϊκών δυνάμεων έφεραν και συνεχίζουν να φέρνουν στο προσκήνιο επιστημονικά, αλλά και ιδεολογικά-πολιτικά ζητήματα, γύρω από τα οποία αναπτύχθηκε σφοδρότατη διαπάλη η οποία αφορά, εκτός των άλλων, τα αίτια εμφάνισης της πανδημίας, τους τρόπους αντιμετώπισής της, τις ευθύνες των κυβερνήσεων και τις «ευθύνες» των λαών, την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, το ρόλο της επιστήμης και των «επιτροπών των ειδικών», την προστασία των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς, τη δημόσια υγεία-πρόληψη, τον ταξικό χαρακτήρα των επιπτώσεων στην υγεία της εργατικής τάξης και των λαϊκών δυνάμεων, το ρόλο του ιδιωτικού τομέα στην υγεία, τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία, τους περιορισμούς των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.

Σ΄ όλα αυτά τα ζητήματα απαντούν τα κείμενα της έκδοσης, που είναι «καταστάλαγμα» δίχρονης συστηματικής παρακολούθησης των εξελίξεων της πανδημίας, από  το Τμήμα Υγείας-Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την παρουσίαση θα κάνει η Μαριλένα Κωτσαντή, οδοντίατρος, μέλος του τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ, που επιμελήθηκε την έκδοση.

Μετά την κύρια παρουσίαση της έκδοσης θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις εκπροσώπων φορέων, καθώς και εργαζομένων, που θα μεταφέρουν την πείρα και τα συμπεράσματά τους από την μάχη προάσπισης της υγείας των λαϊκών στρωμάτων αυτό το διάστημα. Επίσης, θα υπάρξει η δυνατότητα ερωτήσεων και συζήτησης πάνω στα ζητήματα που πραγματεύεται η έκδοση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη, 7 μμ, στο Μουσείο Τσιτσάνη (παλιές φυλακές).

Το Γραφείο Τύπου της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
D5XBL
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ