facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Είναι ο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ η εναλλακτική λύση για να σωθεί το ΞΕΝΙΑ; Δυνητικά ΝΑΙ

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  07/10/2019 15:09:08
Είναι ο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ η εναλλακτική λύση για να σωθεί το ΞΕΝΙΑ; Δυνητικά ΝΑΙ
Μετά την απορριπτική απόφαση -που διαβάσατε πρώτοι στο ekalampaka.gr- για την πρόταση που κατέθεσε η προηγούμενη δημοτική αρχή αναφορικά με το ΞΕΝΙΑ Καλαμπάκας, ίσως να υπάρχει μία ακόμα ελπίδα για την αποκατάσταση, αναστήλωση και αξιοποίηση του εμβληματικού αυτού κτιρίου της πόλης μας...

Πριν ένα χρόνο και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2018 με αφορμή τη δημοσίευση πρόσκληση του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I, είχαμε πει ότι θα μπορούσε αυτή (η πρόσκληση) να αποτελεί την εναλλακτική λύση για να σωθεί το ΞΕΝΙΑ. (δείτε ΕΔΩ)

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Πρόσκληση V «Ανέγερση και επανάχρηση δημοτικών κτιρίων». Η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων (μετά από τροποποίηση) παρατάθηκε μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019.

Ειδικότερα, όπως διαβάζουμε από το κείμενο της πρόσκλησης, αυτή αφορά στη χρηματοδότηση των Δήμων της χώρας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους, καθώς και παραχωρημένης ακίνητης περιουσίας σε αυτούς. Η χρηματοδότηση, που μπορεί να φτάσει έως το ποσό των 2.500.000 € (προ ΦΠΑ), αφορά στην επανάχρηση ανενεργών εμβληματικών δημοτικών κτιρίων, άνω των 100 τ.μ. που βρίσκονται εντός οικισμού.

Ως εμβληματικά κτίρια ορίζονται τα κτίρια με «ταυτότητα» ή συμβολικό χαρακτήρα που αποτελούν για κάποιο λόγο τοπόσημο ή σύμβολο. Είναι κτίρια με ξεχωριστό κοινωνικό, ιστορικό, πολιτιστικό ενδιαφέρον, με αρχιτεκτονική μοναδικότητα ή πρωτοπόρο σχεδιασμό. Σχετίζονται με την κοινωνική ιστορία των πόλεων και έχουν συμβάλει ή επιδράσει, ως σημεία αναφοράς στην δημιουργία ή την καθιέρωση της «ταυτότητας» της πόλης.

Πιστεύουμε ότι η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο της υποβολής πρότασης σ’ αυτή την πρόσκληση του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I, εφόσον πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις (όπως π.χ. αν υπάρχει ακόμα διαθέσιμος προϋπολογισμός).



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
BMVXJ
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ