30/1/2023
  


 
Είμαστε για τα πανηγύρια - Στέλνει ο Γιώργος Βαΐου

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  24/07/2022 12:13:00

Η τάση των υποψήφιων να ακολουθούν την τακτική του Μωάμεθ που είχε βάλει στόχο να συναντηθεί πάση θυσία με το βουνό δεν είναι καινούργια. Από την εποχή του… Μαυρογιαλούρου, δεν έχει πάψει να είναι ελκυστικός ο τύπος του υποψήφιου (Καλοχαιρέτα).

Τι θέλει ο υποψήφιος στις εκλογές; Σταυρό. Αυτός είναι που έχει κινητοποιήσει τους υποψηφίους στο να αποκτήσουν συνήθειες που πολλοί απ' αυτούς δεν είχαν, να ζήσουν μία ζωή που, αρκετούς δεν αντιπροσωπεύει.

Απαραίτητο συστατικό: κάμερες, φωτογράφοι ενίοτε και δημοσιογράφοι. Για να καταγράψουν:

Πρώτον, τις χιλιάδες που προσήλθαν στο... πλευρό του υποψηφίου.

Δεύτερον, τους επώνυμους που εξ αντικειμένου στηρίζουν τον υποψήφιο.

Τρίτον, το «απίθανο κέφι» που κυριάρχησε.

Τέταρτον, την... έξυπνη ατάκα του υποψηφίου, ικανή να φιλοξενηθεί στις παραπολιτικές στήλες.

Και πέμπτον, ότι ο υποψήφιος έχει ρεύμα τριφασικό και μονίμως έχει χαμογελαστή φιγούρα.

Τι συζητείται σ' αυτές τις συνάξεις; Συνήθως τίποτα. Άλλωστε, ο υποψήφιος το έχει δηλώσει καθαρά και στον αέρα: Θα συζητήσουμε τα πάντα, θα γνωρίζουμε τα προβλήματα του κάθε χωρίου, που όταν εκλεγούμε θα τα λύσουμε.

Όντως, συζητούνται τα πάντα, δηλαδή τίποτα. Οι άλλοι που ακολουθούν απλώς καταπολεμούν την ανία τους μ' ένα τσιγάρο στο χέρι. Ο πανευτυχής υποψήφιος τώρα περιέρχεται από τραπέζι σε τραπέζι και από πηγαδάκι σε πηγαδάκι και χαιρετάει αγνώστους, τις πιο πολλές φορές, ανθρώπους που πρώτη φορά συναντά και πολύ πιθανόν να μην ξανασυναντήσει. Και εκεί μετά τα μεσάνυχτα αρχίζει να φθίνει το πανηγύρι και μαζί ό,τι το χαρακτήριζε. Το κέφι που δεν υπήρχε, ο χορός των υποψηφίων έγινε...

Την ίδια ώρα χωρίς καμία ντροπή ακούμε όλοι τα λόγια πρώην αντιδημάρχων και νυν συμβούλων: Τι να κάνω εγώ σε αυτό το χωριό, εκεί παίρνω μηδέν ψήφους, ενώ στην Μπούρσιανη πηγαίνω τρένο!!!

Τα λόγια της Γιαγιάς από το Κουβέλτσι αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα: Τι μαζευτήκαν όλοι αυτοί εδώ απόψε, δεν ξέρουν αυτό που λέμε για το ξύλινο τρένο που περνούσε παλιά...Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
1O904
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ