facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Έγκριση μελέτης κατάστασης διατήρησης και προτάσεις συντήρησης των τοιχογραφιών του Καθολικού των Αγ. Πάντων Ι.Μ. Βαρλαάμ

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  28/01/2020 09:02:14
Έγκριση μελέτης κατάστασης διατήρησης και προτάσεις συντήρησης των τοιχογραφιών του Καθολικού των Αγ. Πάντων Ι.Μ. Βαρλαάμ
Με απόφαση της Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, εγκρίθηκε η «Μελέτη κατάστασης διατήρησης και προτάσεις συντήρησης των τοιχογραφιών του Καθολικού των Αγ. Πάντων Ι.Μ. Βαρλαάμ Καλαμπάκας Μετεώρων», σύμφωνα με τους ακόλουθους όρους:...

1. Πριν από οποιαδήποτε επέμβαση συστηματικής συντήρησης στις τοιχογραφίες του μνημείου να έχουν αντιμετωπιστεί προηγουμένως όλα τα προβλήματα του κτιρίου που σχετίζονται με την ανερχόμενη υγρασία στο εσωτερικό του Καθολικού της μονής. Συγκεκριμένα:

    • Να αντληθούν όλα τα νερά από το εσωτερικό της δεξαμενής (Κινστέρνας) και εάν αυτό απαιτεί επανάληψη σε τακτά χρονικά διαστήματα να γίνει με τη μόνιμη εγκατάσταση αντλίας.

    • Να γίνει αυτοψία στο εσωτερικό της δεξαμενής (Κινστέρνας)

      α) για τη διαπίστωση του είδους και της κατάστασης διατήρησης του τοιχώματός της προς την πλευρά του Καθολικού και

      β) για την αποτύπωση και φωτογραφική τεκμηρίωση της μορφής και της έκτασης της και τη συσχέτιση της θέσης της με αυτή του περιγράμματος της βόρειάς πλευράς του κελύφους του Καθολικού της μονής. Η αυτοψία να διενεργηθεί σε συνεννόηση των μηχανικών της ΕΦΑ Τρικάλων με τη μονή.

2. Να απομακρυνθεί η νέα πλακόστρωση και τα φερτά υλικά της επίχωσης κατά το μήκος της βόρειας πλευράς του ναού, προκειμένου να αποκαλυφθεί το βυθισμένο σήμερα βόρειο τμήμα του Καθολικού και να συνταχθεί αρχιτεκτονική μελέτη διαμόρφωσης του βόρειου αύλειου χώρου και να κατατεθεί προς έγκριση στις αρμόδιες υπηρεσίες.

3. Οι οπλισμοί να περιοριστούν αποκλειστικά και μόνο στις περιοχές όπου χρήζουν άμεσης επέμβασης (ετοιμορροπία) κατά τη διάρκεια των εργασιών.

4. Να κατατεθεί στην ΕΦΑ Τρικάλων και στη ΔΣΑΝΜ έκθεση πεπραγμένων των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης που να συνοδεύεται από αναλυτική φωτογραφική τεκμηρίωση και καταγραφή των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν, μετά το πέρας των εργασιών.

5. Η επίβλεψη των εργασιών συντήρησης να πραγματοποιηθεί από την ΕΦΑ Τρικάλων η οποία να ειδοποιηθεί εγκαίρως πριν την έναρξή τους.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
OAKMW
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ