7/2/2023
  


 
Ε65 | ΟΜΟΦΩΝΑ «ΝΑΙ» από το Περιφερειακό Συμβούλιο για το δανειοθάλαμο (λατομείο) στη θέση «ΑΧΛΑΔΕΑ» Δήμου Μετεώρων

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  05/09/2022 11:23:42
θέση έργου

Να γνωμοδοτήσει θετικά για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την τροποποίηση της υπΆ Αριθ. 9728/21.5.2018 [ΑΔΑ: 68514653Π8-4ΡΔ] ΑΕΠΟ, ως προς τον πρόσθετο χώρο (δανειοθάλαμος) στη θέση «ΑΧΛΑΔΕΑ» Δήμου Μετεώρων, για τις ανάγκες του κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Ε65, συμπεριλαμβανομένων των όρων της εισήγησης, αποφάσισε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στην τελευταία του συνεδρίαση.

Ειδικότερα η εισήγηση του θέματος στο σώμα ανέφερε:

Εισηγούμαστε ΘΕΤΙΚΑ επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την τροποποίηση της υπΆ Αριθ.9728/21.5.2018 [ΑΔΑ: 68514653Π8-4ΡΔ] ΑΕΠΟ, ως προς τον πρόσθετο χώρο (δανειοθάλαμος) στη θέση «ΑΧΛΑΔΕΑ» Δήμου Μετεώρων, για τις ανάγκες του κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Ε65, με τους εξής όρους: 

1. Να τηρηθούν στο ελάχιστο τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και οι όροι που προτείνονται στην ΜΠΕ. 

2. Να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις παρατηρήσεις και όρους που θα θέσει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) για την διασφάλιση των περιοχών Natura 2000. 

3. Σε περίπτωση που στο χώρο της δραστηριότητας εντοπιστεί νεκρό ή τραυματισμένο κάποιο προστατευόμενο είδος, να ενημερωθεί άμεσα ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) καθώς και το αρμόδιο Δασαρχείο. 

4. Να πραγματοποιηθεί αποκατάσταση των τελικών επιφανειών του σχεδιαζόμενου λατομείου αδρανών υλικών – δανειοθαλάμου, των πρανών επιχωμάτων του τμήματος της οδού πρόσβασης και να γίνει αναδημιουργία της φυσικής βλάστησης στις επιφάνειες, όπου αυτή θα θιγεί, σύμφωνα με την Φυτοτεχνική Μελέτη που συνοδεύει την ΜΠΕ.
Σχετικά άρθρα:

Σε διαβούλευση ΜΠΕ για δανειοθάλαμο (λατομείο) στη θέση «ΑΧΛΑΔΕΑ» Δήμου Μετεώρων [φώτος]
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
JUEGR
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ