7/2/2023
  


 
Δυναμική συνεργασία για τις τρικαλινές γεύσεις στον 11ο Μύλο των Ξωτικών

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  18/11/2022 18:22:12

Την ανάδειξη, προώθηση και προτίμηση των τρικαλινών γεύσεων, μέσω των τοπικών προϊόντων, ενισχύουν οι συναρμόδιοι φορείς στα Τρίκαλα. 

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος και οι εκπρόσωποι των καταστημάτων εστίασης κ. Παπαευθυμίου (πρόεδρος του Συλλόγου) και Κούτσικος, συναντήθηκαν στον Μύλο των Ξωτικών, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022. Κυρίαρχο αντικείμενο της συνάντησης, η ενίσχυση των δράσεων που έχουν συναποφασιστεί, για την ανάδειξη των τοπικών γεύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ήδη έχει συζητηθεί στη συνάντηση Δήμου Τρικκαίων – εκπροσώπων εστίασης και διασκέδασης, υιοθετείται η πρόταση του Δήμου Τρικκαίων για χωριστό κατάλογο με τις τρικαλινές γεύσεις και τα τρικαλινά προϊόντα ανά κατάστημα.

ΓιΆ αυτό και αξιοποιείται η δυναμική πορεία της πρωτοβουλίας Meteorisimo του Επιμελητηρίου Τρικάλων, πρωτοβουλία που περικλείει τον πολιτισμό και την παράδοση της γαστρονομίας του τόπου μας, που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.

Επίσης συζητήθηκαν οι ειδικότεροι τρόποι για τη βέλτιστη συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων εστίασης. 

Κοινή πεποίθηση είναι ότι με τη δυναμική προβολή των τρικαλινών γεύσεων και τοπικών προϊόντων Meteorisimo, ενισχύεται η τοπική παραγωγική διαδικασία και προβάλλεται η τοπική αγορά, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής στην Ελλάδα, του Μύλου των Ξωτικών. 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου ΤρικκαίωνΣχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
FQACN
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ