facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




[ΔΤ] M. Χατζηγάκης: Με εντιμότητα και ήθος στην πολιτική

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  18/12/2022 20:08:43
[ΔΤ] M. Χατζηγάκης: Με εντιμότητα και ήθος στην πολιτική

Χρειαζόμαστε μια «ηθική επανάσταση» τονίζει ο Μικέλη Χατζηγάκης στις δημόσιες παρεμβάσεις του. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της Λέσχης 97.6 με αφορμή την υπόθεση Καϊλή είπε πως το σκάνδαλο ρίχνει μια βαριά σκιά στην πολιτική ζωή και επιταχύνει την απαξίωση της πολιτικής. Η πάταξη της διαφθοράς θα πρέπει να είναι βασικός στόχος των πολιτικών και «εγώ θα ακολουθήσω μια πολιτική που θα είναι σε ευθεία κόντρα με την διαφθορά και στην διαπλοκή».

Η συζήτηση επικέντρωσε στα ζητήματα ηθικής και διαφάνειας με τον κ. Χατζηγάκη να υπογραμμίζει το εξής: «Ένας σπουδαίος φιλόσοφος έλεγε ότι υπάρχουν οι πολιτικοί που ζουν για την πολιτική. Που αγαπούν τον τόπο τους, πιστεύουν στους πολίτες και θέλουν να προσφέρουν. Υπάρχουν, όμως, και αυτοί που ζουν από την πολιτική. Αυτοί που μπαίνουν στην πολιτική φτωχοί και βγαίνουν πλούσιοι. Και αυτοί που ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Εγώ, λοιπόν, είμαι πολύ περήφανος που η οικογένεια μου, η οικογένεια Χατζηγάκη, ήταν μια ηθική, μια έντιμη πολιτική οικογένεια. Αγωνιζόμασταν πάντα για την πολιτική. Και αυτό το επιβεβαιώνουν ακόμα και οι χειρότεροι εχθροί μας. Και η ηθική θα είναι και στην καρδιά της δικιάς μου πολιτικής

Όταν ο κ. Χατζηγάκης ρωτήθηκε για τον αντίκτυπο του σκανδάλου στο ΠΑΣΟΚ και στα άλλα κόμματα είπε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σκάνδαλο θα έχει σημαντικές επιπτώσεις, δημοκοπικά, στο ΠΑΣΟΚ, παρότι η κ. Καιλή είχε απομακρυνθεί από τον κ. Ανδρουλάκη τους τελευταίους μήνες.

Αναλύοντας την τελευταίες δημοσκοπήσεις ο κ. Χατζηγάκης είπε πως τα τρία βασικά στοιχεία που δείχνουν να ανησυχούν τους πολίτες είναι πρώτον η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, δεύτερον η ανεργία και, τρίτον, τα ελληνοτουρκικά. Και στα τρία σημεία η ΝΔ υπερτερεί με μεγάλη διαφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση φανερώνοντας πως οι πολίτες, παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους, πιστώνουν στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον Πρωθυπουργό πως διαχειρίστηκε ικανοποιητικά μεγάλες και παγκόσμιες κρίσεις.


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
H7DFP
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ