Τώρα που το θερμόμετρο πήρε την ανιούσα επιλέξετε κάτι δροσιστικό, ελαφρύ, τονωτικό και διαιτητικό για το μεσημεριανό ή βραδινό σας τραπέζι. Εμείς σας προτείνουμε μια συνταγή που μας έρχεται από το Λίβανο: σαλάτα ταμπουλέ (tabbouleh)...
Μία δοκιμή θα σας πείσει να την εντάξετε σε συχνή βάση στο καλοκαιρινό σας διαιτολόγιο. • Έτοιμο σε: 40′ • Ποσότητα: 4 άτομα • Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο ΥΛΙΚΑ
• 150 gr πλιγούρι • 2 ντομάτες • 2 κρεμμύδια • 1 ματσάκι μαϊντανό • 2 μεγάλα λεμόνια • 5-6 φύλλα δυόσμο • 50 ml ελαιόλαδο • αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ (βήμα-βήμα στις παρακάτω φώτος) • Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το πλιγούρι μαζί με 200 ml ζεστό νερό και τον χυμό ενός λεμονιού. • Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά να μαλακώσει και κατόπιν στραγγίζουμε σε τρυπητό να φύγουν τα υγρά. • Επιλέγουμε μεγάλες σφιχτές ντομάτες, πλένουμε και αφαιρούμε από τις ντομάτες σπόρους και σκληρά σημεία με πολύ «ψίχα». • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τις ντομάτες. • Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα λαχανικά και το πλιγούρι. • Προσθέτουμε αλάτι, λεμόνι και το ελαιόλαδο, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε σύμφωνα με τις γευστικές μας προτιμήσεις! • Αφήνουμε την σαλάτα στο ψυγείο να μαριναριστεί και να γίνει δροσερή! Tips: • Στη σαλάτα μπορείτε να προσθέσετε αγγούρι. • Το λεμόνι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ξύδι λευκό. funkycook.gr
|