facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Δράση προληπτικής οδοντιατρικής πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  14/02/2020 10:12:00
Δράση προληπτικής οδοντιατρικής πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας
Στο πλαίσιο των φετινών δράσεων του Υπουργείου Υγείας υλοποίησης προγράμματος οδοντιατρικού ελέγχου και ενημέρωσης για τη Στοματική Υγεία επισκέφθηκαν την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας,...

η κα. Ντάφου Φανή Οδοντίατρος του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας με τη βοηθό του κα. Ούρδα Χριστίνα (επισκ. Υγείας) για να ενημερώσουν και να διεξάγουν προληπτικό έλεγχο της στοματικής κοιλότητας των μαθητών της Α΄ τάξης του σχολείου.

Οι μικροί μαθητές αρχικά ενημερώθηκαν με παρουσίαση βιντεοπροβολής για την απαιτούμενη στοματική υγιεινή με υποδείξεις και παραδείγματα με σκοπό την ευαισθητοποίηση για σωστή πρόληψη και αποφυγή σοβαρών παθήσεων που δεν επανορθώνονται εύκολα στη στοματική κοιλότητα υιοθετώντας υγιεινούς τρόπους ζωής και διατροφής.

Στη συνέχεια εξετάστηκαν προληπτικά από την οδοντίατρο για τυχόν προβλήματα των μαθητών ώστε να ενημερωθούν οι γονείς των μαθητών και να προβούν ανάλογα όσοι επιθυμούν στις τυχόν υποδείξεις του ελέγχου που πραγματοποιήθηκε.

Η διοίκηση του σχολείου ευχαριστεί τον κ. Μάντζιο Ιωάννη Δ/ντή του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας και ειδικότερα την οδοντίατρο κα Ντάφου Φανή και τη επισκ. υγείας κα. Ούρδα Χριστίνα που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους υλοποιώντας το πρόγραμμα «Αγωγή Στοματικής Υγείας» στους μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του σχολείου μας.

Ο Διευθυντής του Σχολείου
Χρήστος Καραγεώργος



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
2QACN
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ