facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Δράσεις του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας [φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  06/03/2020 15:19:45
Δράσεις του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας [φώτος]
Συνεχίζοντας τις δράσεις του το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας και μετά την ολική απολύμανση (αντιμικροβιακή) του σχολείου την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, στα πλαίσια πρόληψης και αποφυγής ιώσεων εντός της σχολικής μονάδας...

καθώς υπάρχει έξαρση εποχικής γρίπης, κατόπιν αίτησης του Διευθυντή του σχολείου προς την Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π. Ε. Τρικάλων και την άμεση ανταπόκριση της, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου εκδήλωση για την «Πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού», σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας που αναφέρεται προς όλα τα σχολεία της Ελλάδος.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Διευθυντής του Σχολείου, αρχικά με ομιλία με αναφορά στα αίτια και τις μορφές του εκφοβισμού που υπάρχουν στα σχολεία με τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης και στη συνέχεια με βιντεοπαρουσιάσεις με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές στοχεύοντας στη ενίσχυση της φιλίας μεταξύ των μαθητών, αναδεικνύοντας την αλληλεγγύη της παρέας των φίλων ως το πλέον κατάλληλο μέσο για την αντιμετώπιση περιστατικών εκφοβισμού και βίας στο σχολείο αλλά και να αντιμετωπίζει τις αιτίες απομόνωσης και περιθωριοποίησης κάποιων μαθητών.

Εξήγησε στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς ότι, εξαιτίας της αναπτυξιακής φάσης στην οποία βρίσκονται, έχουν την ανάγκη από υγιή πρότυπα για να μπορέσουν να διαμορφώσουν ισορροπημένα την ταυτότητά τους. Τόνισε ιδιαίτερα ότι στο κοινωνικό φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι βαρύνουσας σημασίας, μια και αναμένεται από αυτόν και να τον διαγνώσει και να τον αντιμετωπίσει, όπως και ο ρόλος του γονιού που είναι απαραίτητο να είναι κοντά στο παιδί του να συζητά μαζί του και να ακούει τους προβληματισμούς του και τις ανησυχίες του.

Στο πλαίσιο των φετινών δράσεων του Υπουργείου Υγείας υλοποίησης προγράμματος Αγωγής Υγείας σήμερα Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2020 παρουσιάστηκαν τρία διαφορετικά προγράμματα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών στην αναγνώριση κινδύνου και των συνέπειων τους που σχετίζονται με την πρόκληση ατυχημάτων και στη διαμόρφωση συμπεριφορών για την ελαχιστοποίηση κινδύνου και την πρόληψη τους εφαρμόζοντας απλές αρχές πρώτων βοηθειών.

Αρχικά στις Α, Β, Γ τάξεις του σχολείου παρουσιάστηκε το θέμα, «Πρόληψη Ατυχημάτων» από τις Κοκτζίδη Στυλιανή (Αγροτική Ιατρό) και Καραλή Ειρήνη (Νοσηλεύτρια), με αναφορά στα κυριότερα καθημερινά σχολικά κυρίως ατυχήματα και την αντιμετώπιση αυτών με τις απαιτούμενες υποδείξεις και παραδείγματα με σκοπό την ευαισθητοποίηση για σωστή πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων ατυχημάτων.

Στη συνέχεια στις Δ, Ε, ΣΤ τάξεις έγινε παρουσίαση και ενημέρωση των μαθητών με θέμα, «Πρόληψη Ατυχημάτων-Ασφαλείς διαδρομές προς και από το σχολείο» από την κα. Ούρδα Χριστίνα (επισκ. Υγείας του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας) όπου και εδώ έγινε αναφορά στα σημαντικότερα κυρίως ατυχήματα και την αντιμετώπιση αυτών και τέλος πραγματοποιήθηκε πρακτική και θεωρητική ενημέρωση στους μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης του σχολείου για τις απαραίτητες «Πρώτες Βοήθειες» που είναι καθοριστικές έως ότου φτάσει ιατρική βοήθεια.

Η διοίκηση του σχολείου και το εκπαιδευτικό προσωπικό ευχαριστεί τον κ. Μάντζιο Ιωάννη Δ/ντή του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας ως υπεύθυνο συντονιστή της υλοποίησης του προγράμματος Αγωγής Υγείας στα σχολεία της πόλης μας και ειδικότερα τις κυρίες Κοκτζίδη Στυλιανή (Αγροτική Ιατρό), Καραλή Ειρήνη (Νοσηλεύτρια) και τη κα. Ούρδα Χριστίνα (επισκ. Υγείας) που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους μαθητές/τριες του σχολείου μας.

Ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας
Χρήστος Καραγεώργος

draseisdedim1

draseisdedim2

draseisdedim3

draseisdedim4

draseisdedim5

draseisdedim6

draseisdedim7

draseisdedim8

draseisdedim9

draseisdedim10

draseisdedim11

draseisdedim12

draseisdedim13

draseisdedim14

draseisdedim15

draseisdedim16

draseisdedim17



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
DPYBL
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ