facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Διπλή χειροτονία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο [φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  08/06/2022 10:10:01
Διπλή χειροτονία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο [φώτος]

Στον Κλεινοβό Καλαμπάκας μετέβη το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Το Σάββατο χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής. Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας προέβη στην εις Διάκονον χειροτονία του υποψηφίου Χρήστου Σουγγάρη, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το χωριό του Κλεινοβού.

Ο χειροτονηθείς, στον λόγο του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Τριαδικό Θεό που τον αξίωσε να λάβει τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης, στον οποίο εισέρχεται με ταπείνωση και φόβο Θεού. Αναφέρθηκε επίσης στο σεπτό πρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, ο οποίος με περισσή αγάπη από την πρώτη στιγμή τον ώθησε στην απόφασή του. Τέλος, έκανε μία αναδρομή σε όλα εκείνα τα πρόσωπα, τα οποία από την παιδική του ηλικία συνέδραμαν στην εκπλήρωση της ιερατικής του κλίσεως.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης νουθέτησε με πατρικούς λόγους τον νέο Διάκονο, και αναφέρθηκε σε αυτά τα οποία πρέπει να προσέχει καθΆ όλην την ιερατική πορεία του, ώστε να καταστεί άξιος Διάκονος του Θεού.

Την επομένη ημέρα, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της εν Νικαία Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, ο κ. Θεόκλητος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την θεία Λειτουργία στον ως άνω αναφερόμενο Ναό. Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας, τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Χρήστου Σουγγάρη. Στην σύντομη προσλαλιά του προς τον νέο Πρεσβύτερο της τοπικής Εκκλησίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας έκανε αναφορά στην σημασία της Ιερωσύνης για τον άνθρωπο και τα χαρίσματα εκείνα που πρέπει να έχει κάθε Λειτουργός του Υψίστου.

Προ της απολύσεως, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του πατρός Γεωργίου Σαμαρά, ο οποίος επί πολλά έτη διακόνησε ευόρκως στην Ενορία της Αγίας Παρασκευής Κλεινοβού αλλά και όπου αλλού χρειάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων. Μάλιστα κατά θεϊκή συγκυρία, ο κ. Θεόκλητος ανακοίνωσε ότι θα τον διαδεχθεί στο έργο του ο άρτι χειροτονηθείς, ευχόμενος παράλληλα να καταστεί αντάξιος του έργου του προκατόχου του.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
HSDFP
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ