facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Δημοτικό Συμβούλιο: Αποχώρησε η αντιπολίτευση [φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  24/06/2019 19:25:45
Δημοτικό Συμβούλιο: Αποχώρησε η αντιπολίτευση [φώτος]
Με την έναρξη συνεδρίασης του αποψινού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μετεώρων, οι παρόντες σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι αποχωρούν από τη συνεδρίαση...

διότι, όπως ανέφεραν, δεν επιτρέπεται να συγκληθεί δημοτικό συμβούλιο το διάστημα από 26/4/2019 έως 31/8/2019 (δηλαδή ένα μήνα προ των δημοτικών εκλογών έως και την προηγούμενη αναλήψεως καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής).

Στα έδρανα της αντιπολίτευσης παρέμεινε μόνο ο Βάιος Ζιάκας.

Βέβαια, στην απαγόρευση συνεδριάσεων Δημοτικών Συμβουλίων, που προβλέπεται από το άρθρο 65 παρ. 5 του Ν.3852/2010, όπως συμπληρώθηκε από την παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4257/2014, αναφέρονται και εξαιρέσεις.

Ειδικότερα όπως προβλέπεται: "Ένα (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, καθώς και για θέματα που αφορούν στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων."

Επίσης σύμφωνα με την εγκύκλιο 12/24344/03.04.2019 του Υπ. Εσωτερικών, για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 η ανωτέρω απαγόρευση αρχίζει από τις 25 Απριλίου 2019 και ισχύει μέχρι την 31η Αυγούστου 2019.

Σημειωτέον ότι η συνεδρίαση συνεχίσθηκε με τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους.

Τα θέματα της συνεδρίασης:

1. Έγκριση προγράμματος και δαπανών καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Μετεώρων «ΜΕΤΕΩΡΑ ΤΕΧΝΗΣ»

2. Έκφραση απόψεων του Δημοτικού Συμβουλίου επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης για τα παρακάτω δάση: Ασπροκκλησιάς - Αμαράντου - Καστανιάς - Διάβας - Βλαχάβας - Γάβρου - Οξύνειας - Κλεινού - Καστρακίου - Αχελινάδας

3. Έγκριση και παραλαβή της διαχειριστικής μελέτης του Δημοτικού δάσους Αγ. Τριάδας της Τ.Κ. Φλαμπουρεσίου του Δήμου Μετεώρων

4. Αίτηση της «Α.Ε. Εμφιαλώσεις Μετσόβου» για την παράταση της μίσθωσης και του δικαιώματος εμφιάλωσης και εμπορίας πόσιμου ύδατος από κοινοτική πηγή στην Τοπική Κοινότητα Κλεινού του Δήμου Μετεώρων

5. Αποδοχή πίστωσης πυροπροστασίας εξειδίκευση αυτής

6. Αποδοχή πίστωσης ποσού 2.500€ από Π.Ε.Δ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ για τη συνδιοργάνωση πολιτιστικών - κοινωνικών εκδηλώσεων

7. Αποδοχή πίστωσης για εκλογική αποζημίωση υπαλλήλων

8. Αποδοχή πίστωσης 781.800€ (Επιχορήγηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ)

9. Αίτηση Καραούλας - Λουλές - Λώλης - Α. & Σ. Χαιρόπουλος Ο.Ε. (χορήγηση αδείας λειτουργίας επιχείρησης παροχής υπηρεσιών διαδικτύου)

10. Σύσταση νέου χρησιδανείου Ιεράς Μητρόπολης Σταγών & Μετεώρων και Δήμου Μετεώρων για χρονικό διάστημα οκτώ (8) ετών (παιδικός σταθμός στο ισόγειο Μουσικής Σχολής)

11. Αποδοχή παραίτησης της μίσθωσης και εκ νέου εκμίσθωση Δημοτικού καταστήματος (περίπτερο) της Τ.Κ. Κορυδαλλού του Δήμου Μετεώρων

12. Αίτηση της εταιρείας «ΦΙΚΑ ΟΡΕΙΝΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Α.Ε.» (ανανέωση άδειας λειτουργίας κολυμβητικής δεξαμενής εντός κατασκηνωτικού χώρου στην Τ.Κ. Αμαράντου του Δήμου Μετεώρων)

13. Γνωμοδότηση για έκδοση απόφασης έγκρισης επέμβασης γεωργικής εκμετάλλευσης δασικού χαρακτήρα (Γεώργιος Σαλταπίδας Τ.Κ. Κλεινού)

14. Αίτηση ΤΟΕΒ Περιστέρας (παραχώρηση δημοτικής έκτασης)

15. Εκτίμηση της επιτροπής (για ανταλλαγή οικοπέδου με Δημοτική έκταση στην Τ.Κ. Ασπροκκλησιάς)

16. Αίτηση Κουβελά Αθανασίου (παραχώρηση χώρου στάθμευσης)

17. Αίτηση Βλαχογιάννη Καλλιόπης (Παράταση εκμίσθωσης Δημοτικής έκτασης 4.000 τ.μ. στην θέση «ΑΥΛΟΤΟΠΟΣ» της Τ.Κ. Διάβας του Δήμου Μετεώρων»

18. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών και 1ου  Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε.  του έργου: «Αντικατάσταση και επέκταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Καλαμπάκας

19. Αίτηση ΟΤΕ (παραχώρηση δημοτικής έκτασης για τοποθέτηση κεραίας στην Τ.Κ. Κρανιάς του Δήμου Μετεώρων)

20. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2019



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
R15P0
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ