facebook  youtube  twitter  instagram 18/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ | Η καρδιά του τουρισμού χτυπά στην καρδιά της Ελλάδας (Νέες Δράσεις του δήμου)

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  13/10/2022 13:54:11
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ | Η καρδιά του τουρισμού χτυπά στην καρδιά της Ελλάδας (Νέες Δράσεις του δήμου)

Ο μήνας Σεπτέμβρης αποτέλεσε για το δήμο Μετεώρων μία πολύ καλή ευκαιρία για εξωστρέφεια, ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου και του ευρύτερου πολιτιστικού αποθέματος που διαθέτει.

Ο ΣΕΦ ΤΟΝΥ ΚΑΒΑΛΙΕΡΟ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ

Η συμμετοχή του δήμου στην τελευταία έκθεση τουρισμού στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου, στο πλαίσιο των επαφών με άλλους δήμους, απέφερε τη γνωριμία με ομάδα προβολής και προώθησης της Κρήτης μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε η γνωριμία με το γνωστό Ελληνο-αμερικάνο σεφ Τόνυ Καβαλιέρο.

Ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Λύπας και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου κ. Νικολογιάννης προγραμμάτισαν της επίσκεψή του στο δημαρχείο και ακολούθησε μία σειρά επισκέψεων γνωριμίας με την τοπική γαστρονομία και πολιτισμό. Τοπικά προϊόντα όπως το κρασί, τα τυροκομικά προϊόντα, τα κάστανα, το κρέας, αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές και πρότυπες μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων αλλά και η μοναδική στην Ελλάδα ξυλογλυπτική σχολή να δεσπόζει αποτέλεσαν τους καλύτερους πρεσβευτές του ευρύτερου τοπικού πολιτιστικού αποθέματος. Οι γεύσεις και οι γαστρονομικές συνήθειες του δήμου Μετεώρων, μέσα από το έμπειρο μάτι και το φακό του εξαίρετου σεφ Τόνυ Καβαλιέρο θα διασχίσουν τον Ατλαντικό και θα εμπλουτίσουν Αμερικάνους και Έλληνες με αυθεντικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Καβαλιέρο διαθέτει κανάλι στο youtube με την επωνυμία Savor Greece και προωθεί την αυθεντική Ελλάδα, τις γεύσεις της, τον πολιτισμό της, τις αξίες της. Η εκπομπή που αφορά το δήμο Μετεώρων θα προβληθεί στις αρχές του νέου έτους.

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Λίγες μέρες αργότερα με επίκεντρο την 27η Σεπτεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου κ. Νικολογιάννης υλοποίησε το σχέδιό του για εορτασμό της ημέρας αυτής με φυσική παρουσία στην περιφέρεια της Απούλια στη Νότια Ιταλία και συγκεκριμένα στην περιοχή Grecia Salentina η οποία αποτελεί τμήμα της Μεγάλης Ελλάδας (Magna Grecia). Πρόκειται για μία περιοχή όπου ο ελληνισμός επικρατεί, με τους κατοίκους να αποτελούν πρεσβευτές καθώς διαβάζεις ή ακούς ελληνικές λέξεις. Να σημειωθεί ότι τρεις μήνες πριν, ανάλογη επίσκεψη πραγματοποίησε η αξιότιμη Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Σακελλαροπούλου, πράξη που σηματοδοτεί τη βαρύτητα της περιοχής για την Ελλάδα και τους ιστορικούς δεσμούς με τη χώρα μας.

Μαζί με τον αντιδήμαρχο περιφερειακής ανάπτυξης κ. Κερασοβίτη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στους δήμους Kalimera, Sternatia και Martano όπου οι δήμαρχοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου επεφύλαξαν θερμή υποδοχή οργανώνοντας ξεναγήσεις, παρέχοντας άριστη φιλοξενία και εκφράζοντας την επιθυμία για διαχρονική συνεργασία με το δήμο Μετεώρων, ασπάζοντας την πρότασή μας για υπογραφή συμφώνου συνεργασίας.

Επιπλέον οι δύο εκπρόσωποι του δήμου Μετεώρων επισκέφθηκαν το σύλλογο ελληνόφωνων ο οποίος εδρεύει στη Sternatia όπου η συγκίνηση ξεπέρασε κάθε όριο. Το Δ.Σ του συλλόγου οργάνωσε μία υπέροχη εκδήλωση για την οποία οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον συντοπίτη μας κ. Τζανίκα Λάμπρο ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με το Προεδρείο και συνέβαλε τα μέγιστα για αυτή τη συνάντηση. 

Το ελληνικό στοιχείο διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς οι οδοί, οι πινακίδες, οι ανακοινώσεις γραμμένες στην ελληνική γλώσσα ή στην τοπική διάλεκτο Grico αναγεννάνε τον ελληνικό πολιτισμό και την υπερηφάνεια που διακρίνει τους κατοίκους για την Ελλάδα μας. 

Αν και λίγος ο χρόνος της παραμονής στους δήμους αυτούς, ήταν τόσο εμφατική η παρουσία μας μέσω των τοπικών ΜΜΕ και των social media, ανοίγοντας έναν δίαυλο επικοινωνίας ο οποίος θα αξιοποιηθεί με μία διαχρονική συνεργασία σε διάφορα επίπεδα. Λόγω της οικονομικής ταυτότητας της περιοχής η οποία στηρίζεται κυρίως στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων σε διάφορα θέματα συνεργασίας όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, ο πρωτογενής τομέας.

Από το γραφείο του Δημάρχου


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
GRBDO
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ