facebook  youtube  twitter  instagram 18/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ | Επείγον έγγραφο Σταυριανουδάκη (Υπ. Εσωτερικών) για τα ταμειακά διαθέσιμα

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  01/11/2022 10:23:46
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ | Επείγον έγγραφο Σταυριανουδάκη (Υπ. Εσωτερικών) για τα ταμειακά διαθέσιμα

Ο Δήμος Μετεώρων, όπως και οι περισσότεροι δήμοι της επικράτειας φέρεται ότι δεν έχει συμμορφωθεί με όσα επιτάσσει το Υπουργείο Οικονομικών για τη μεταφορά των πλεοναζόντων ταμειακών διαθεσίμων τους στην Ταμειακή τους Διαχείριση στην ΤτΕ και την τήρηση του ορίου ρευστότητας εκτός Συστήματος Λογαριασμών Θησαυροφυλακίου (ΣΛΘ) μέχρι του ορίου του 5% επί των συνολικών τους διαθεσίμων.

Ειδικότερα ο Δήμος Μετεώρων τηρεί ποσοστό 47,45%* εκτός του Συστήματος Λογαριασμών Θησαυροφυλακίου, πολλαπλάσια πάνω από το προαναφερόμενο όριο.

Με εξαιρετικά επείγον έγγραφο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, καλούνται οι δήμοι που δεν έχουν προβεί στη μεταφορά των διαθεσίμων τους στο λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης που άνοιξαν στην Τράπεζα της Ελλάδος, για την επίσπευση των απαιτούμενων σχετικών ενεργειών τους.

Μάλιστα επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι, όχι μόνο το άνοιγμα του εν λόγω λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης αλλά και η μεταφορά των πλεοναζόντων ταμειακών διαθεσίμων σε αυτόν, αποτελεί εκ του νόμου υποχρέωση, για τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Ως μέγιστο όριο ρευστότητας που μπορεί να οι υπόχρεοι φορείς, ορίζεται ως ακολούθως: «Το μέγιστο όριο της ρευστότητας που οι Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης επιτρέπεται να διατηρούν εκτός του Σ.Λ.Θ., ισούται με τις καθαρές ταμειακές τους ανάγκες για το επόμενο δεκαπενθήμερο, οι οποίες εξυπηρετούνται μέσω των λογαριασμών που τηρούν οι φορείς σε πιστωτικά ιδρύματα εκτός του Σ.Λ.Θ.»

Σε περίπτωση συνεχιζόμενης μη συμμόρφωσης των υπόχρεων φορέων με τις νόμιμες υποχρεώσεις τους, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις του Κράτους θα κληθούν να ενεργοποιήσουν τις διατάξεις του Μέρους ΣΤ «ΕΠΟΠΤΕΙΑ» (άρθρο 214 κ.επ.) του ν. 3852/2010, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι «η κρατική εποπτεία των Ο.Τ.Α. συνίσταται: (α) σε έλεγχο των πράξεων (έλεγχος νομιμότητας) και (β) σε έλεγχο των προσώπων (πειθαρχικός έλεγχος των αιρετών)».

*βάσει των στοιχείων της 31-8-2022


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
6C458
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ