facebook  youtube  twitter  instagram 19/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr



 



ΔΗΜΟΙ |Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας - Δείτε την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Ως 30/6 οι προτάσεις

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  21/01/2023 10:37:20
ΔΗΜΟΙ |Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας - Δείτε την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Ως 30/6 οι προτάσεις

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων: 31/01/2023
Λήξη Υποβολής Αιτήσεων: 31/03/2023
1η τροποποίηση - Λήξη Υποβολής Αιτήσεων: 2/5/2023
2η τροποποίηση - Λήξη Υποβολής Αιτήσεων: 30/6/2023

ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ [21/1/2023]

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ θα προβεί στο προσεχές διάστημα σε δημοσίευση ανοιχτής πρόσκλησης που θα απευθύνεται σε Δήμους και Περιφέρειες της χώρας, για την υποβολή προτάσεων με σκοπό τη δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών ή/και διαδρόμων πεζοπορίας ή/και ποδηλασίας ή/και χώρων αναψυχής σε περιοχές που εντάσσονται εντός του δικτύου Natura 2000

Οι προτεινόμενες δράσεις του συγκεκριμένου υποέργου/σύμβασης είναι η δημιουργία και αναβάθμιση του υφιστάμενου εθνικού δικτύου μονοπατιών, διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας στις περιοχές που εντάσσονται στο δίκτυο Natura 2000 συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας και βελτίωσης των χώρων αναψυχής. 

Η υλοποίηση των δράσεων θα συμβάλλει στον εντοπισμό, τη χαρτογράφηση και την επισήμανση διαδρομών κατάλληλων για πεζοπορία και ποδηλασία λαμβάνοντας υπόψη το ήδη υπάρχον δίκτυο μονοπατιών και δρόμων. 

Νέες και υπάρχουσες διαδρομές και μονοπάτια θα συνδεθούν για να σχηματίσουν ένα ενοποιημένο, εθνικό δίκτυο. 

Επιπλέον, οι χώροι ενδιάμεσης στάσης (αναψυχής) θα κατασκευαστούν με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα διενεργηθεί από Επιτροπές που θα συσταθούν με Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων και οι οποίες θα ελέγξουν την πληρότητα της υποβληθείσας πρότασης καθώς και θα βαθμολογήσουν τα επιμέρους κριτήρια αξιολόγησης που αναφέρονται στην πρόσκληση υποβολής προτάσεων. 

Οι προτάσεις που θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα χρηματοδοτηθούν κατά προτεραιότητα και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού του Έργου (37.125.600€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

Κάθε υποβληθείσα πρόταση πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τις προϋποθέσεις της Υπουργικής Απόφασης με αριθ. 151344/165 (ΦΕΚ Β 206) και θέμα «Καθορισμός τεχνικών προδιαγραφών χάραξης, σήμανσης, διάνοιξης και συντήρησης των ορειβατικών - πεζοπορικών μονοπατιών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η πρόταση δύναται να περιλαμβάνει - μεμονωμένες ενέργειες ή συνδυασμό ενεργειών - για τη δημιουργία ή/και αναβάθμιση α) μονοπατιών, β) διαδρομών πεζοπορίας, γ) διαδρομών ποδηλασίας και δ) χώρων αναψυχής, κάθε μία από τις οποίες θα περιλαμβάνει επιμέρους παρεμβάσεις και εργασίες. 

Ο προϋπολογισμός της κάθε πρότασης υπόκεινται σε περιορισμό καθώς δύναται να ανέλθει μέχρι ενός ανώτατο ορίου. Το ύψος του εγκεκριμένου προϋπολογισμού για κάθε ωφελούμενο θα εξαρτάται από το σύνολο των ενεργειών και παρεμβάσεων/εργασιών που θα υλοποιηθούν (ενδεικτικά αναφέρονται: μήκος μονοπατιών, αριθμός ενδιάμεσων στάσεων αναψυχής, μήκος διαδρομών ποδηλασίας/πεζοπορίας κτλ).


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
37126
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ