facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Δήλωση Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Χαλικίου για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Ασπροπόταμο

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  28/06/2020 14:42:45
Δήλωση Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Χαλικίου για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Ασπροπόταμο
Χαλίκι Ασπροποτάμου
Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων κατά της τοποθέτησης αιολικών πάρκων και ανεμογεννητριών στον τόπο μας και στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροποτάμου νιώθω χρέος προς τους συγχωριανούς μου να τοποθετηθώ για αυτό το μείζον σημασίας θέμα...

Το πανέμορφο Χαλίκι Ασπροποτάμου, το αγαπημένο μας χωριό, για όποιον το έχει επισκεφτεί είναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομίας και απείρου φυσικού κάλλους έχοντας ανακηρυχθεί παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός από το 1978 (ΦΕΚ-594/Δ/78). Έχει υψηλό δείκτη βιοποικιλότητας και μία μοναδική σύνθεση χλωρίδας και πανίδας. Είναι ένας παρθένος θησαυρός με φυσικό γεωμορφολογικό σχηματισμό και μια αλπική περιοχή υψηλής αισθητικής αξίας. Η ευρύτερη περιοχή του Ασπροποτάμου και ορεινός όγκος της Νότιας Πίνδου έχει συμπεριληφθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων περιοχών Natura 2000.

Στις πανέμορφες βουνοκορφές μας κατά τους θερινούς μήνες (Μάιο έως Οκτώβριο) βόσκουν χιλιάδες αιγοπρόβατα και βοοειδή όντας μία από τις τελευταίες περιοχές της χώρας που αποτελεί πρότυπο νομαδικής κτηνοτροφίας. Η υλοτομία και η γεωργία επίσης συμβάλλουν καθοριστικά στην τοπική οικονομία. Τέλος η περιοχή μας προσελκύει εκατοντάδες φυσιολάτρες, ορειβάτες και ερευνητές έχοντας μία ήπια τουριστική ανάπτυξη αποτελώντας ιδανικό τόπο προορισμού για τους λάτρεις της απλότητας και του φυσικού Περιβάλλοντος.

Για όλους τους παραπάνω λόγους τάσσομαι ξεκάθαρα κατά της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στην περιοχή μας. Η καταστροφή που θα προκαλέσει η τοποθέτηση τους είναι ανεπανόρθωτη. Η πολιτεία και οι πολιτικοί μας οφείλουν να ακούσουν την τοπική κοινωνία μας  καθώς σε διαφορετική περίπτωση οφείλω να δηλώσω ότι θα είναι ανεπιθύμητοι στο χωριό μας.

Τα βουνά μας τα πήραμε από τους παππούδες μας και οφείλουμε να τα παραδώσουμε στα παιδιά μας όπως τα βρήκαμε

ΚΙΤΣΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΛΙΚΙΟΥ



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
M8IKU
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ