facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Διασυλλογικοί Αγώνες Στίβου: ένα μικρό βήμα για κάθε αθλητή, ένα μεγάλο βήμα για τον Κλασσικό Αθλητισμό στην Καλαμπάκα!

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  09/04/2022 23:06:43
Διασυλλογικοί Αγώνες Στίβου: ένα μικρό βήμα για κάθε αθλητή, ένα μεγάλο βήμα για τον Κλασσικό Αθλητισμό στην Καλαμπάκα!

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε ο χορός των αθλητικών διοργανώσεων στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας «Βασίλειος Καρακίτσιος». 

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκαν οι Διασυλλογικοί Αγώνες για την κατηγορία Κ14 και ημερίδας ΜΙΝΙ, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας. Δεκάδες μικροί αθλητές των αθλητικών συλλόγων του νομού μας, επισκέφτηκαν την Καλαμπάκα και αγωνίστηκαν στις ρίψεις, τους δρόμους ταχύτητας & αντοχής, το βάδην, το άλμα εις μήκος, τη σκυταλοδρομία, υπό τα βλέμματα των προπονητών, των συνοδών τους αλλά & πολλών απλών θεατών που έσπευσαν να τους παρακολουθήσουν από κοντά & να χειροκροτήσουν την προσπάθειά τους.

Οι Διασυλλογικοί αυτοί αγώνες, οι πρώτοι μιας σειράς αντίστοιχων συναντήσεων που θ' ακολουθήσουν τους προσεχείς μήνες & -ευελπιστούμε- τα επόμενα χρόνια, αποτελούν την καλύτερη απόδειξη ότι η κατασκευή του ασφαλτοτάπητα (ταρτάν) ήταν απόλυτη αναγκαιότητα για την πόλη της Καλαμπάκας, προκειμένου αυτή να εδραιωθεί στο στερέωμα του Κλασσικού Αθλητισμού στη Θεσσαλία. Η διαρκής βελτίωση & ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών υποδομών του Δημοτικού Σταδίου τα τελευταία χρόνια, μαζί με την ήδη δρομολογημένη αναβάθμιση των βοηθητικών εγκαταστάσεων & του περιβάλλοντος χώρου συνολικά, δείχνουν ότι επιτέλους κάτι "κινείται" στην Καλαμπάκα, όχι μόνον ως προς το αθλητικό σκέλος αλλά κι ως προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής & της καθημερινότητας των πολιτών γενικά. Επιτέλους, η πρωτοβουλία κάποιων οραματιστών πολιτών & τοπικών αθλητικών συλλόγων, σε αρμονική συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση: το Δήμο Μετεώρων, την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, φέρουν άμεσα αντιληπτό αποτέλεσμα και προσκομίζουν πολυεπίπεδα οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Ζούμε βέβαια σε μια εποχή όπου η λέξη "όφελος" συνδέεται αυτόματα με το οικονομικό κέρδος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, το σημαντικότερο όφελος ΔΕΝ είναι τα χρήματα, χωρίς να παραγνωρίζεται ή να υποβιβάζεται η σημασία τους στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Είναι όμως κυρίως η "παραγωγή" νέων αθλητών & η ανάδειξη ντόπιων ταλέντων, που προδίδει μεγάλη προστιθέμενη αξία στο όλο εγχείρημα. Τα παιδιά αυτά είναι γέννημα - θρέμμα της Καλαμπάκας &, ανεξαρτήτως αν τελικά θα επιλέξουν τον πρωταθλητισμό & θα διακριθούν σε τοπικό ή πανελλήνιο επίπεδο, θ' αποκομίσουν σίγουρα όλα τα ευεργετικά δώρα που μόνον ο αθλητισμός μπορεί να χαρίσει στο σώμα & το πνεύμα του ανθρώπου. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο τόσο ο χώρος του Σταδίου όσο & η λειτουργία των κάθε λογής Αθλητικών Συλλόγων & Ακαδημιών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, είναι παράγοντες πολιτισμού & θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό απ' όλους τους κατοίκους. 

Επιστρέφοντας στα της διοργάνωσης: Η Ακαδημία Στίβου του Συλλόγου Κλασσικού Αθλητισμού Μετεώρων (Σ.Κ.Α.Μ.), που φιλοξένησε τους Διασυλλογικούς αγώνες, απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια απ' όλους τους συμμετέχοντες Συλλόγους, ενώ διακρίθηκε και στον αγωνιστικό τομέα, αφού κατέκτησε τη δεύτερη θέση μεταξύ των Συλλόγων! Όλοι οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό & επεδίωξαν μια καλή επίδοση, ενώ αρκετοί απ' αυτούς πέτυχαν αξιόλογες επιδόσεις & κατέκτησαν μια θέση στο βάθρο. Την ίδια στιγμή, η θέα των Μετεωρίτικων βράχων, ενόσω οι μικροί αθλητές έκαναν την ατομική τους προσπάθεια, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους τους ξένους επισκέπτες, ωθώντας τους να σπεύσουν να φωτογραφίσουν το μοναδικό θέαμα. 

Το Δ.Σ. & οι προπονητές της Ακαδημίας Στίβου του Σ.Κ.Α.Μ. συγχαίρουν τους αθλητές όλων των Συλλόγων που συμμετείχαν στους Διασυλλογικούς Αγώνες, ευχόμενοι πάντα επιτυχίες!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι προσήλθαν & συνέδραμαν στην επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν: 

- στον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Γιάννη Μπουτίνα, για τη χορηγία πολύτιμου αθλητικού εξοπλισμού (εμποδίων, ακοντίων).

- στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού του Δήμου Μετεώρων, κ. Γιώργο Παπανικολάου, για την παρουσία του και τη χορηγία των επάθλων και των αναλώσιμων υλικών για την κάλυψη των αναγκών των μικρών αθλητών.

Ελπίζουμε, τέλος, η επιτυχία της πρώτης αυτής οργανωτικής προσπάθειας ν' αποτελέσει διαφήμιση του Κλασσικού Αθλητισμού για την πόλη μας, ώστε η επόμενη διοργάνωση να προσελκύσει πολλαπλάσιο αριθμό αθλητών και θεατών!


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
M8HKU
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ