facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Δίαιτες: Μειωμένα λιπαρά ή μειωμένοι υδατάνθρακες; Με ποιες χάνετε πιο πολλά κιλά

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  11/05/2016 11:01:34
Δίαιτες: Μειωμένα λιπαρά ή μειωμένοι υδατάνθρακες; Με ποιες χάνετε πιο πολλά κιλά
Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και τα περιττά κιλά του χειμώνα και του Πάσχα ταλαιπωρούν ακόμα πολλούς από εμάς. Με σκοπό να τα έχουν χάσει πριν βγουν στις παραλίες, οι περισσότεροι ξεκινούν την μία δίαιτα μετά την άλλη...

Οι δίαιτες χωρίζονται σε γενικές σε δύο κατηγορίες: μειωμένα λιπαρά και μειωμένοι υδατάνθρακες. Αλλά ποιες είναι εκείνες με τις οποίες θα χάσετε πιο εύκολα αυτά τα κιλά;

Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cell Metabolism, επιστήμονες διαπίστωσαν ότι -σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση- ο περιορισμός του λίπους στην διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απώλεια σωματικού λίπους σε σύγκριση με μια διατροφή που είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες.

Αυτό το συμπέρασμα επιβεβαιώνεται, παρά το γεγονός ότι μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες μειώνει τα επίπεδα ινσουλίνης και αυξάνει την καύση του λίπους.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις 19 παχύσαρκων ενηλίκων, οι οποίοι ακολούθησαν δύο διαφορετικά διατροφικά μοντέλα για διάρκεια δύο εβδομάδων κάθε φορά. Κατά τις δύο αυτές περιόδους, η πρόσληψη τροφής παρακολουθείτο στενά και να ελεγχόταν διαρκώς από τους επιστήμονες.

Στο τέλος των δύο διαφορετικών περιόδων δίαιτας, διαπιστώθηκε ότι η απώλεια σωματικού λίπους ήταν μεγαλύτερη, όταν οι συμμετέχοντες ακολούθησαν την διατροφή με χαμηλά λιπαρά σε σύγκριση με την διατροφή που ήταν χαμηλή σε υδατάνθρακες, έστω και αν με τη δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων ο οργανισμός καίει περισσότερο λίπος.

Ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Kevin Hall, από το αμερικανικό Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases, υποστηρίζει ότι αυτή η μελέτη δείχνει ότι υπάρχουν όντως διαφορές μεταξύ της δίαιτας με μειωμένα λιπαρά και εκείνης με μειωμένους υδατάνθρακες υπό ελεγχόμενες συνθήκες. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την διαδεδομένη πεποίθηση, ότι όλες οι θερμίδες είναι ίσες, όσον αφορά την απώλεια σωματικού λίπους.

Εντούτοις, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι επειδή η εν λόγω έρευνα ήταν μικρής έκτασης, πρέπει να γίνουν επιπλέον έρευνες για να επαληθευτούν τα αποτελέσματά της. healthline.com



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
04883
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ