facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Δέκα συμβουλές για τον ήλιο

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  06/08/2012 17:30:27
Δέκα συμβουλές για τον ήλιο

Οι δέκα συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου:

1) Εφαρμόστε το αντηλιακό σας πριν βγείτε έξω, από το πρωί, και ανανεώστε συχνά τις εφαρμογές, ειδικότερα...

 

 

...μετά από κάθε παρατεταμένο μπάνιο.


2) Μην εκτίθεστε στον ήλιο περισσότερο από 3/4 της ώρας κάθε μέρα (20λεπτά όταν ο ήλιος καίει πολύ), τις πρώτες μέρες της έκθεσης. Προτιμήστε την προοδευτική έκθεση στον ήλιο, χωρίς να ξεχνάτε να προστατεύεστε με αντιηλιακό.


3) Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 12:00 και 16:00. Τις ώρες αυτές της ημέρας οι ακτίνες του ήλιου έχουν τη μεγαλύτερη ένταση.


4) Μην εκθέτετε στον ήλιο παιδιά μικρότερα των 3 ετών σε περιόδους μεγάλης ηλιοφάνειας. Τις ώρες που ο ήλιος δεν καίει ιδιαίτερα, προστατέψτε τα με ένα αντηλιακό για πολύ υψηλή προστασία ώστε να διατηρήσετε όσο τον δυνατόν περισσότερο το "ηλιακό τους κεφάλαιο".


5) Μην ξεχνάτε ότι μπορούμε να πάθουμε έγκαυμα και σε άλλα μέρη εκτός της πλαζ: όταν κάνουμε ποδήλατο, βαδίζουμε ή κάνουμε περίπατο ή όταν περιποιούμαστε τον κήπο μας, πρέπει να χρησιμοποιούμε πάντα αντιηλιακό.


6) Μην εμπιστευεσθε καταστάσεις που εκ πρώτης όψεως φαίνονται ακίνδυνες: μεγάλο υψόμετρο, συννεφιά, αντανάκλαση του ήλιου (άμμος, νερό), δροσερό αεράκι.


7) Φορέστε καπέλο και κατάλληλα γυαλιά ηλίου που φιλτράρουν τις UVB και τις UVA (επισήμανση CE). Προστατέψτε ειδικότερα τα παιδιά φορώντας τους στεγνό μπλουζάκι: το υγρό μπλουζάκι αφήνει τις UV να περάσουν στο δέρμα.


8) Σκουπιστείτε καλά μετά από κάθε μπάνιο. Οι σταγόνες που μένουν στο δέρμα ευνοούν τα ηλιακά εγκαύματα και μειώνουν την αποτελεσματικότητα των αντηλιακών προϊόντων, ακόμη και όταν αυτά είναι ανθεκτικά στο νερό.


9) Πίνετε πολύ νερό και συχνά. Ο ήλιος αφυδατώνει σε βάθος το σώμα μας. Προσέξτε ειδικότερα τα ηλικιωμένα άτομα στα οποία το αίσθημα της δίψας είναι μειωμένο, καθώς και τα μικρά παιδιά που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε νερό.


10)Εάν παρατηρήσετε οτι μια ελιά σας αλλάζει σχήμα, μέγεθος ή χρώμα, συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας.

 

Αν τηρήσετε με ευλάβεια τις 10 αυτές συμβουλές, η έκθεση στον ήλιο θα γίνει ευχαρίστηση, το χρώμα που θα αποκτήσετε θα είναι ομοιόμορφο και θα κρατήσει περισσότερο.

 



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
37126
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ