facebook  youtube  twitter  instagram 18/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



ΔΕΕΠ Τρικάλων | Πολιτικά μηνύματα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου στη Δ.Ε.Θ.

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  13/09/2022 20:29:00
ΔΕΕΠ Τρικάλων | Πολιτικά μηνύματα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου στη Δ.Ε.Θ.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. και τη συνέντευξη Τύπου καθόρισε με σαφήνεια το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η χώρα το επόμενο διάστημα μέχρι τις εκλογές.

Επισήμανε τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας στους δύσκολους καιρούς που διανύει ολόκληρη η Ευρώπη και υπογράμμισε ότι η σταθερότητα είναι εθνική αναγκαιότητα. 

Αναφέρθηκε στο βασικό δίλημμα των εκλογών που θα γίνουν το 2023 που συνοψίζεται στη φράση «ή συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω. Ή χτίζουμε πάνω στα θεμέλια μιας Ελλάδας - πρωταγωνιστή στην Ευρώπη, με σταθερούς φίλους, ή αφήνουμε την τύχη μας στο άγνωστο και τη χώρα έρμαιο στις θύελλες των παγκόσμιων ανταγωνισμών». Τόνισε ταυτόχρονα πως τίποτα από όσα πετύχαμε δεν είναι δεδομένο. Ότι με λάθος αποφάσεις, όλα μπορεί να γκρεμιστούν.

Υπογράμμισε ότι τα  στοιχήματα του μέλλοντος διαγράφονται ξεκάθαρα μπροστά μας. Καλούμαστε να επιλέξουμε το δρόμο της ανάπτυξης ή της οπισθοδρόμησης. Να επιλέξουμε ανάμεσα στον εκσυγχρονισμό ή τον αναχρονισμό. Ανάμεσα στη σιγουριά ή την αβεβαιότητα. Ανάμεσα στον πατριωτισμό ή την εθνική αμηχανία. Και ανάμεσα στην κοινωνική ευημερία ή την οικονομική καθήλωση.

Επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που έχει μία πρόταση διακυβέρνησης, πολύ συγκεκριμένη. Ποια είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης σήμερα; Προβάλλεται από τον κ.Τσίπρα κάποια «προοδευτική συμμαχία». Με τον κ. Βαρουοφάκη, τον κ.Ανδρουλάκη και τον κ.Κουτσούμπα; Αυτή είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για τη χώρα;  Ο κ.Κουτσούμπας βγήκε και είπε ότι δεν τον περιλαμβάνει, ο κ.Βαρουφάκης θέλει να «πιάσει το νήμα» εκει που το άφησαν με τον κ.Τσίπρα το 2015 και ο κ.Ανδρουλάκης λέει «ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης» και γενικόλογα συνθήματα, που σε καμιά περίπτωση δεν συνιστούν πρόταση διακυβέρνησης. Το «αν όχι εμείς, ποιοι  λοιπόν;». Και  καθ' οποιονδήποτε τρόπο αλαζονικό. Ποιά είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης λοιπόν; Δεν έχει κατατεθεί από κανέναν. Θα κυβερνήσουμε τέσσερα χρόνια. Πριν από εμάς έχει προηγηθεί η κυβέρνηση, του κ. Τσίπρα. Άρα το δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας- είναι κάτι το οποίο ο πολίτης το καταλαβαίνει αφού όταν έρθει η ώρα, θα συγκρίνει και θα λάβει τις αποφάσεις του.

Ξεκαθάρισε ταυτόχρονα ότι δεν είναι στις προθέσεις του  καμιά αλλαγή του εκλογικού νόμου, παρά μόνο εάν συμφωνούσε σε αυτό και ο κ. Τσίπρας. "Δεν είμαι" -τόνισε- "κωλοτούμπας". Έχω πει πολλές φορές ότι οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σταθεροί και δεν νοείται να αλλάξουν λίγους μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές. Θα πορευτούμε στις εκλογές με τον ψηφισμένο εκλογικό νόμο.


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
C5WYK
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ