26/9/2020

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 


 




Cheesecake με μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  02/01/2020 09:53:25
Ψάχνετε τι θα κάνετε με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που περίσσεψαν από τα Χριστούγεννα; Σας έχουμε την τέλεια λύση, για ένα πραγματικά εντυπωσιακό και άκρως γιορτινό cheesecake...

• Μερίδες: 8-10
• Χρόνος προετοιμασίας: 20'
• Χρόνος μαγειρέματος: 0'
• Έτοιμο σε: 20'
• Χρόνος αναμονής: 2-3 ώρες

ΥΛΙΚΑ

• 12 μελομακάρονα καλά μελωμένα
• 350γρ. τυρί κρέμα
• 150γρ. μασκαρπόνε
• 150γρ. γιαούρτι
• 1 κουτ. γλυκού κοφτό καφέ στιγμιαίο
• 1 κουτ. σούπας κακάο
• 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
• 5 κουραμπιέδες τραγανοί, με αμύγδαλο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Παίρνετε μια στρογγυλή σπαστή φόρμα και την επενδύετε με πλαστική μεμβράνη κουζίνας. Αυτό το κάνετε για να διευκολυνθείτε στο ξεφορμάρισμα του γλυκού σας.

Βάζετε τα μελομακάρονα σε δίσκο και τα πατάτε με πιρούνι να σπάσουν και να γίνουν μικρά κομματάκια. Τα μαζεύετε και τα βάζετε στη φόρμα. Τα πατάτε με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κάνετε τον πάτο του cheesecake.

Σε μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα, το μασκαρπόνε και το γιαούρτι. Τα δουλεύετε καλά να ομογενοποιηθούν και προσθέτετε τον καφέ, το κακάο και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά.

Απλώνετε το μίγμα πάνω από το στρώμα με τα μελομακάρονα και το ισιώνετε με ένα μαχαίρι. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο και το αφήνετε να παγώσει καλά.

Λίγο πριν το σερβίρισμα τινάζετε τους κουραμπιέδες να φύγει η πολλή ζάχαρη και τους κόβετε κομματάκια. Τους σκορπάτε επάνω από το cheesecake να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και είστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

olivemagazine.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
O0KMW
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 


 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα







 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα



 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ