facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



«Blaise Pascal εν έτει 2020» - Στέλνει η Βασιλική-Παρασκευή Πάλλα [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Βασιλική-Παρασκευή Πάλλα  23/03/2020 10:54:46
«Blaise Pascal εν έτει 2020» - Στέλνει η Βασιλική-Παρασκευή Πάλλα [ΣΧΛ]
Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι θα αναρωτηθούν ποιος είναι αυτός και γιατί τα λόγια του, τα οποία θα παρατεθούν παρακάτω είναι επίκαιρα στην εποχή μας. Η απάντηση είναι απλή, γιατί εμείς οι ίδιοι είμαστε αυτοί που τα κάναμε πραγματικότητα στο σήμερα...

Ας συστήσω για αρχή τον περίφημο Βlaise Pascal για όποιον δεν τον γνωρίζει. O Blaise Pascal γεννήθηκε στη Γαλλία το έτος 1623 και απεβίωσε το 1662. Υπήρξε σπουδαίος φυσικός, μαθηματικός, φιλόσοφος και φυσικά συγγραφέας, για αυτό άλλωστε και γίνεται λόγος σήμερα για αυτόν. Παρόλο που είναι γνωστός στο ευρύ κοινό για τις γνώσεις του στη φυσική, πολλά είναι και τα έργα του στα οποία, οι απόψεις που παρατίθενται είναι επίκαιρες στην εποχή και στην περίοδο την οποία διανύουμε ως χώρα έναντι σε αυτό που βιώνουμε καθημερινά λόγω του γνωστού σε όλους μας κορωνοϊού ο οποίος προσβάλει καθημερινά πολλούς συνανθρώπους τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εφόσον όλοι πλέον γνωρίζουμε το Blaise Pascal, θα ήθελα να αναφερθώ σε μερικούς από εσάς για τα μέτρα τα οποία πήρε η κυβέρνηση σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Αρκετοί είστε εσείς οι οποίοι αναρωτηθήκατε γιατί πάρθηκαν αυτά τα μέτρα τώρα και όχι νωρίτερα από την πλευρά της κυβέρνησης για τη σωστή επίτευξη της μείωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι αυτονόητη. Ζώντας σε μία χώρα της οποίας το πολίτευμα είναι η προεδρευόμενη δημοκρατία χρέος των πολιτών είναι να έχουν τη συνείδηση των πράξεών τους, έτσι ώστε να μην επιφέρουν επιπτώσεις τόσο στους ίδιους όσο και στο κοινωνικό σύνολο γενικότερα. Από τη στιγμή που οι πολίτες αδιαφορούν για την υγεία των ίδιων αλλά και για στην υγεία των συμπολιτών τους και εκθέτουν εν τέλει όλους εμάς τους υπόλοιπους σε κίνδυνο, κύριο μέλημα του κράτους, χωρίς αυτό να το καθιστά αυταρχικό, είναι να πάρει αυτά τα μέτρα χωρίς δεύτερη σκέψη για τον περιορισμό των ασυνείδητων.

Ωστόσο όμως, θέλω να κάνω λόγο και για μερικούς οι οποίοι συνεχίζουν να απορούν για το πώς φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση, οι οποίοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα τους λόγους που πάρθηκαν τα μέτρα αυτά και τη σοβαρότητα του προβλήματος σε όλα τα επίπεδα.

Έτσι λοιπόν, ΕΣΕΙΣ που μόλις ακούσατε τα μέτρα αρχίσατε να βγάζετε αφρούς από το στόμα, ΕΣΕΙΣ που ανεβάζετε τα μέτρα στα story σας και την άλλη ώρα ήσαστε έξω με τους φίλους σας και κάνετε βόλτες, ΕΣΕΙΣ που κάθεστε αμέριμνοι στα παγκάκια με τους καφέδες σε πλαστικά ποτήρια στα χέρια χωρίς να τηρείτε τίποτα από αυτά που καθημερινά ανεβάζετε στα social media ΜΗΝ ΡΩΤΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... Γιατί η απάντηση κρύβεται στη φράση του Blaise Pascal ...

«Όλα μας τα δεινά προέρχονται από το ότι δεν είμαστε ικανοί να καθίσουμε ήρεμα σε ένα δωμάτιο μονάχοι

Της Βασιλικής-Παρασκευής Πάλλα
έφηβη βουλευτής του νομού Τρικάλων το έτος 2017



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
Ασπασία (23/3/2020 12:30:57 μμ):

Έχει απόλυτο δίκιο .Και ελπίζω από εδώ και πέρα να ευαισθητοποιηθουν περισσότερα άτομα


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
2QB1N
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ