facebook  youtube  twitter  instagram 4/12/2023

chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 
Αυτοψία Μητσοτάκη σήμερα στη Θεσσαλία ~ Αμεσα οι αποζημιώσεις ~ Ενίσχυση και αλλαγές στην Πολιτική Προστασία

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  08/09/2023 09:04:28
Αυτοψία Μητσοτάκη σήμερα στη Θεσσαλία ~ Αμεσα οι αποζημιώσεις ~ Ενίσχυση και αλλαγές στην Πολιτική Προστασία

Στο συντονιστικό κέντρο που έχει στηθεί στη Λάρισα θα βρεθεί σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταστροφές, να πραγματοποιήσει αυτοψία στις περιοχές και να ενημερωθεί για τις ανάγκες και διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης.

Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το μέγεθος της καταστροφής που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία που χτύπησε τα χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων. Κυρίως τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές αφού οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονταν όλο το βράδυ και ολόκληρα χωριά συνεχίζουν να βρίσκονται κάτω από τη στάθμη του νερού.

Το κλίμα στην κυβέρνηση είναι πολύ βαρύ, κάτι που αποτυπώθηκε στον χθεσινό πρωινό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυπτε τις βιβλικές εικόνες από τον θεσσαλικό κάμπο. Αμέσως αποφασίστηκε να αναβληθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, παρότι ήδη είχε ακυρωθεί το υπόλοιπο πρόγραμμα του, μετά τις πλημμύρες στο Βόλο και θα έκανε μόνο την ομιλία στο Βελλίδειο και την συνέντευξη τύπου την Κυριακή. «Απόλυτη προτεραιότητα του κρατικού μηχανισμού αυτή τη στιγμή είναι η διάσωση και ο απεγκλωβισμός πολιτών από τις περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία και η προστασία των κρίσιμων υποδομών», σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, ενώ τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες δεν συνάδουν με τον οραματικό χαρακτήρα που ήθελε να προσδώσει με την παρέμβαση του στη ΔΕΘ.

Θα ξεκινήσει σύντομα η καταγραφή των ζημιών
για να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις

Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο απεγκλωβισμός όλων των πολιτών από τα πλημμυρισμένα χωριά θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αποζημίωση των πληγέντων και η αποκατάσταση των υποδομών. «Να είναι σίγουροι οι συμπολίτες μας ότι δεν θα μείνει κανένας αβοήθητος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, συμπληρώνοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι προσανατολισμένος στις πληγείσες περιοχές για να στηρίξει τους πολίτες.

Η συνολική αποτίμηση θα γίνει όταν αποκλιμακωθεί η κακοκαιρία, όπως μεταδίδουν κυβερνητικά στελέχη, είναι σαφές όμως ότι αναζητηθούν ευθύνες σε όλα τα επίπεδα για τους χειρισμούς που έγιναν και την προετοιμασία για τα ακραία καιρικά φαινόμενα. «Άπαντες αξιολογούνται, όσοι έχουν ένα δημόσιο αξίωμα. Αξιολογούνται από τους πολίτες και μάλιστα στην περίπτωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πολύ σύντομα. Αξιολογούνται από τον κρατικό μηχανισμό κάθε μέρα για κάθε τους ενέργεια ή παράλειψη», ήταν η τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη για τις ευθύνες που υπάρχουν.

Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα

Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου εντός της εβδομάδας, χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμα αν αυτό θα γίνει την Τετάρτη ή την Πέμπτη. Εκτιμάται, ότι οι τελευταίες εξελίξεις θα καθορίσουν και την παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να εστιάσει στην ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση της πολιτικής προστασίας και τις δομικές αλλαγές που απαιτούνται για να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα που δημιουργούν τα όλο και πιο συχνά ακραία φαινόμενα. 

iefimerida.grShare on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
8H671
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα
 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ