facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Αυτή είναι η επίσημη τεχνική μελέτη - πρόταση για το κλείσιμο της Τρικάλων

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  25/06/2020 11:32:52
Αυτή είναι η επίσημη τεχνική μελέτη - πρόταση για το κλείσιμο της Τρικάλων
Δείτε παρακάτω την επίσημη πρόταση-εισήγηση της δημοτικής αρχής, βάσει της μελέτης εξασφάλισης κυκλοφορίας που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μετεώρων, για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνουν και το κλείσιμο της Τρικάλων...

Είναι η μελέτη που θα απασχολήσει τις σημερινές συνεδριάσεις της Κοινότητας Καλαμπάκας, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφορικά με τα οικεία θέματα των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

ΜΕΛΕΤΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΘΕΣΗ: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
• Οδός Τρικάλων
• Οδός 28ης Οκτωβρίου
• Οδός Βλαχάβα

Μελέτης Εξασφάλισης Κυκλοφορίας

Τεχνική Έκθεση Μελέτη Εξασφάλισης Κυκλοφορίας

1. Γενικά - Ιστορικό

Η εν λόγω τεχνική έκθεση αφορά στην μελέτη της σήμανσης για την εξασφάλιση της κυκλοφορίας στην πόλη της Καλαμπάκας για τις ανάγκες που θα προκύψουν από την επιχειρούμενη λειτουργική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης και συγκεκριμένα γύρω από την οδό Τρικάλων και τμημάτων των οδών 28ης Οκτωβρίου και Βλαχάβα όπου προτείνεται να απαγορευθεί η κυκλοφορία των οχημάτων από 01-07-2020 έως 31-10-2020 και κατά τις ώρες 21:00 έως 01:00.

2. Περιοχή εφαρμογής

Πρόκειται για την σήμανση που θα εφαρμοστεί κατά τις ανωτέρω ώρες και για το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και ειδικότερα στις συγκεκριμένες περιοχές (οδούς) όπου προτείνονται:

• πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδος οχήματος στην οδό Τρικάλων από το ύψος της πλατείας Δημαρχείου μέχρι το ύψος της οδού Αγίου Στεφάνου.

Οι διασταυρώσεις της οδού Τρικάλων με τις οδούς Μασούτα και Σοφοκλέους, Σιδηροδρόμου και Κονδύλη, Μεγ. Αλεξάνδρου και Ραμμίδη θα παραμείνουν ελεύθερες για την κάθετη διέλευση της οδού Τρικάλων.

• πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας στο τμήμα της οδού 28ης Οκτωβρίου από το ύψος αυτής με την οδό I. Μεταξά μέχρι τη συμβολή της με την οδό Πατριάρχου Δημητρίου.

• πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας στο τμήμα της οδού Βλαχάβας από το ύψος αυτής με τη οδό Λιαπίδη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αγγελή.

Για τη διασφάλιση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία της κυκλοφορίας στο τμήμα της πόλης όπου θα επιτρέπεται η κυκλοφορία απαιτείται σήμανση στα παρακάτω σημεία.

• Τοποθέτηση μιας πινακίδας που θα φέρει σήμα Ρ07 επί της Οδού Τρικάλων στο ύψος της πλατείας Δημαρχείου

• Τοποθέτηση δύο πινακίδων που θα φέρουν σήμα Ρ07 επί της οδού Τρικάλων στη διασταύρωση με τις οδούς Μασούτα και Σοφοκλέους.

• Τοποθέτηση δύο πινακίδων που θα φέρουν σήματα Ρ07 και Ρ55 επί της οδού Τρικάλων στη διασταύρωση-με τις οδούς Σιδηροδρόμου και Κονδύλη.

• Τοποθέτηση δύο πινακίδων που θα φέρουν σήμα Ρ07 επί της οδού Τρικάλων στη διασταύρωση με τις οδούς Μεγ. Αλεξάνδρου και Ραμμίδη.

• Τοποθέτηση μιας πινακίδας που θα φέρει σήμα Ρ07 επί της οδού Βενιζέλου στη διασταύρωσή της με την οδό Θ. Οικονόμου.

• Τοποθέτηση μιας πινακίδας που θα φέρουν σήματα Ρ07 και Ρ55 επί της Οδού Τρικάλων στη διασταύρωσή της με την οδό Αγίου Στεφάνου.

• Τοποθέτηση μιας πινακίδας που θα φέρει σήματα Ρ07 και Ρ55 επί της Οδού Περικλέους στη διασταύρωσή της με την οδό Κονδύλη.

• Τοποθέτηση μιας πινακίδας που θα φέρουν σήματα Ρ07 και Ρ55 επί της Οδού 28ης Οκτωβρίου στη διασταύρωσή της με την οδό I.Μεταξά.

• Τοποθέτηση μιας πινακίδας που θα φέρει σήμα Ρ07 επί της Οδού Βλαχάβα στη διασταύρωσή της με την οδό Λιαπίδη

• Τοποθέτηση μιας πινακίδας που θα φέρει σήμα Ρ07 επί της Οδού Βλαχάβα στη διασταύρωσή της με την οδό Τ. Αγγελή.

Οι ανωτέρω πινακίδες θα κατασκευασθούν σε μεταλλική βάση με ιστό ικανού ύψους έτσι ώστε να είναι εύκολη η τοποθέτησή τους (στο κέντρο της οδού) αλλά και η απομάκρυνσή τους μετά το πέρας του ωραρίου εφαρμογής του προγράμματος σε ημερήσια βάση.

Επισυνάπτεται η οριζοντιογραφία της σήμανσης όπου και επισημαίνονται οι ανωτέρω παρεμβάσεις.

3. Ειδικές συνθήκες, κανονισμός χρήσεων και κυκλοφορίας

Με την εφαρμογή των παραπάνω περιγραφόμενων περιπτώσεων θα πρέπει να θεσπισθούν κανόνες έτσι ώστε να εξασφαλίζονται ορθές συνθήκες κυκλοφορίας μεταξύ των πεζών και των κυκλοφορούντων οχημάτων αλλά και για την εξυπηρέτηση των αναγκαίων προσπελάσεων προς τις ιδιοκτησίες που επηρεάζονται από τις παρεμβάσεις.

    1. Επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων παροχής πρώτων βοηθειών, των αυτοκινήτων που μεταφέρουν ασθενείς, των αυτοκινήτων των αρμοδίων αρχών αστυνόμευσης, της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των οχημάτων των οργανισμών κοινής ωφελείας και του Δήμου για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών.

    2. Η διέλευση των λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται μετά τις 21:00 θα γίνεται από την οδό Πίνδου με στάση στο ύψος της Πλατείας Δημουλά. Η στάση της πλατείας Δημαρχείου μεταφέρεται (για το ανωτέρω χρονικό διάστημα) στη συμβολή των οδών Μετεώρων και Ιωαννίνων.

    3. Για την εξυπηρέτηση των τουριστικών λεωφορείων τα οποία θα πρέπει να προσεγγίσουν στις Τουριστικές μονάδες που λειτουργούν στην περιοχή θα χορηγείται από το Δήμο ειδική άδεια διέλευσης της οδό Τρικάλων με κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Τρίκαλα.

    4. Θα χορηγείται ειδική άδεια διέλευσης σε επιβατικά οχήματα μεταφοράς αναπήρων που έχουν πιστοποιητικό αναπηρίας και ανήμπορων υπερήλικων που είναι μόνιμοι κάτοικοι των οδών Τρικάλων, Ασκληπιού, Χαρ. Τρικούπη, Περικλέους, Κονδύλη (από Ρήγα Φεραίου μέχρι Χατζηπέτρου), Ομ. Αμερικής (από Τρικάλων μέχρι X. Μάη) και 28ης Οκτωβρίου.

    5. Επίσης θα χορηγείται ειδική άδεια διέλευσης σε οχήματα των μονίμων κατοίκων των ανωτέρω οδών για να σταθμεύουν σε ιδιόκτητο χώρο στάθμευσης. Η άδεια θα αναφέρει το χρόνο ισχύος, τον αριθμό κυκλοφορίας και την ακριβή διαδρομή του οχήματος κατά την είσοδο και έξοδο από το χώρο στάθμευσης.

    6. Για τους κατόχους θέσεων στάθμευσης χρονικής διάρκειας σε χώρους στάθμευσης καθώς και τα τουριστικά καταλύματα που διαθέτουν θέσεις για τους πελάτες τους, θα χορηγηθούν με μέριμνα των επιχειρήσεων ειδικές άδειες διέλευσης για τον αντίστοιχό αριθμό οχημάτων που σταθμεύουν σ’ αυτές.

    7. Η ταχύτητα κίνησης των επιτρεπόμενων οχημάτων δεν θα υπερβαίνει την ταχύτητα κίνησης των πεζών, οι οποίοι σε οποιαδήποτε περίπτωση έχουν προτεραιότητα.

    8. Απαγορεύεται η όπισθεν κίνηση των οχημάτων εκτός αν καθοδηγούνται από πεζό.

    9. Απαγορεύονται οι επιτόπου στροφές.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
T25R1
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ