facebook  youtube  twitter  instagram 16/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Αύγουστος: και τώρα τι κηπουρικές εργασίες έχουμε;

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  05/08/2012 19:12:50
Αύγουστος: και τώρα τι κηπουρικές εργασίες έχουμε;

Πριν ξεκινησετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές (όσοι δεν το πράξατε ήδη), φροντίστε ώστε επιστρέφοντας να βρείτε τα φυτά σας στην ίδια καλή κατάσταση που τα αφήσατε. Έτσι, αν δεν έχετε κάποιο πρόσωπο...

 

 

 

...το οποίο θα μπορεί, τις μέρες που λείπετε, να ποτίζει τα φυτά σας, οι λύσεις που σας απομένουν είναι οι εξής:


 

1) Το αυτόματο πότισμα: Αν επιλέξετε αυτή τη λύση θα πρέπει εγκαίρως, από νωρίς το καλοκαίρι, να έχετε εγκαταστήσει σύστημα αυτόματου ποτίσματος. Έτσι, θα μπορείτε να το ελέγχετε για αρκετό καιρό, θα το συνηθίσουν τα φυτά και θα μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα ποτίζονται όλα σωστά όταν θα φύγετε διακοπές.
Προσοχή: ενδείκνυται αν έχετε πολλές γλάστρες ή κήπο. Βάλτε το να ποτίζει αργά τη νύχτα που στο δίκτυο ύδρευσης δεν έχει κίνηση και έχετε μεγαλύτερη πίεση.

 

 

 

2) Το μπουκάλι - στρουθοκάμηλος: Είναι κλασσική μέθοδος που χρησιμοποιούν πολλοί εδώ και χρόνια. Γεμίζετε ένα μεγάλο πλαστικό μπουκάλι με νερό, βιδώνετε το καπάκι (πάνω στο οποίο έχετε κάνει μία τρυπούλα) και το αναποδογυρίζετε μέσα στη γλάστρα σας. Έτσι, σιγά σιγά θα στάζει νερό. Μπορεί να κρατήσει για περίπου 1 εβδομάδα, ανάλογα με τη ζέστη και το χώμα. Σας προτέινουμε στο στόμιο να βάλετε και ένα κομμάτι βαμβάκι, ώστε να νοτίζει και να αποδεσμεύει σιγά σιγά και πιο οικονομικά το νεράκι.
Προσοχή: δεν ενδείκνυται αν έχετε άπειρες μικρές γλάστρες ή μεγάλης έκτασης γκαζόν. Το εφαρμόζετε αν έχετε αρκετές γλάστρες ή ζαρντινιέρες.

 
3) Σακούλες με φυτίλια: Πρόκειται για μικρές σακούλες τις οποίες γεμίζετε με νερό με τις κρεμάτε στο πλάι της γλάστρας. Εμπεριέχονται φυτίλια. Βυθίζετε τη μία άκρη του φυτιλιού στο νερό και την άλλη μέσα στο χώμα. Σιγά σιγά θα πίνει νερό το φυτό σας.
Προσοχή: ενδείκνυται για λίγες γλάστρες.

 

 

 

4) Τζελ: Πρόκειται για ένα διαφανές τζελ το οποίο το ρίχνετε μέσα στη γλάστρα και αυτό αρχίζει και λιώνει και να παρέχει υγρασία στα φυτά σας.
Προσοχή: Ενδείκνυται για λίγες γλάστρες, καθώς το κόστος του δεν συμφέρει για περισσότερες.

 

 



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
MXIKU
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ