facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Αβραμόπουλος για τηλεμετρία (συνεδρίαση ΔΕΥΑΜ): «Έχουμε επιφυλάξεις ~ Δεν πρέπει να φέρνουμε έργα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε μόνο και μόνο για να αναφέρουμε ότι φέρνουμε νέα έργα»

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  04/04/2023 12:18:11
Αβραμόπουλος για τηλεμετρία (συνεδρίαση ΔΕΥΑΜ): «Έχουμε επιφυλάξεις ~ Δεν πρέπει να φέρνουμε έργα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε μόνο και μόνο για να αναφέρουμε ότι φέρνουμε νέα έργα»
φώτο αρχείου

Αρνητική ήταν η θέση του Λευτέρη Αβραμόπουλου, επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» και του μέλους μαζί με τη Μαρία Φροσυνάκη στο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ κατά τη συζήτηση (στην τελευταία συνεδρίαση) του 1ου Θέματος: «Αποδοχή της απόφασης ένταξης της Πράξης «Προμήθεια και εγκατάσταση Τηλεμετρικού Συστήματος Εξασφάλισης και Επάρκειας των Δικτύων Ύδρευσης του Δήμου Μετεώρων» με Κωδικό ΟΠΣ 5201778 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Στην τοποθέτησή τους (η συνεδρίαση έγινε δια περιφοράς) αναφέρουν:

«Είμαστε θετικοί και αρωγοί στην πραγματοποίηση έργων στην περιοχή μας. Ναι σε έργα. Αλλά σε έργα που είναι εφικτά να πραγματοποιηθούν και με πόρους εξασφαλισμένους. Για το συγκεκριμένο έργο έχουμε επιφυλάξεις και γι αυτό δεν το ψηφίζουμε για τους εξής λόγους: 

1) Το συγκεκριμένο έργο για να υλοποιηθεί θα χορηγηθεί το ποσό των 7.257.850 ευρώ από το πρόγραμμα και θα υποχρεωθεί η ΔΕΥΑΜ να καταβάλλει το ΦΠΑ στον εργολάβο που θα το εκτελέσει το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 1.741.884 ευρώ. Ποσό όπου η ΔΕΥΑΜ δεν έχει στα ταμεία της αυτή τη δεδομένη στιγμή και ούτε νομίζουμε ότι θα μπορέσει να έχει στο μέλλον. 

2) Συζητάμε για ένα έργο νέο ενώ δεν έχουν υλοποιηθεί άλλα έργα της ΔΕΥΑΜ που επείγουν εδώ και καιρό, σύνδεση με το νέο δίκτυο ύδρευσης, γιατί η παραπάνω επιχείρηση δεν έχει χρήματα. Και σήμερα ερχόμαστε να ψηφίσουμε ένα νέο έργο για το οποίο θα πρέπει να καταβάλλουμε ως ΦΠΑ το παραπάνω ποσό το οποίο δεν έχουμε. Πώς θα υλοποιηθεί το έργο; 

3) Το συγκεκριμένο έργο πιστεύουμε πως δεν πρόκειται να υλοποιηθεί λόγω αδυναμίας πληρωμής του ΦΠΑ στον εργολάβο που θα το αναλάβει και επομένως αν δεν πληρωθεί θα το σταματήσει. Το ίδιο «έργο» το έχουμε ξαναδεί, έργο ομβρίων

4) Δεν πρέπει να φέρνουμε έργα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε μόνο και μόνο για να αναφέρουμε ότι φέρνουμε νέα έργα

Θετικά το θέμα εγκρίθηκε με πλειοψηφία 9-2.


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
72561
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ