Αυτή η συνταγή πρωτίστως λατρεύει τις βούτες… Όταν λείπει από το σπίτι η φρέσκια ντομάτα, μπορείτε να φτιάξετε μια εξίσου λαχταριστή σάλτσα ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας πελτέ...
• Μερίδες: 4 • Χρόνος προετοιμασίας: 5' • Χρόνος μαγειρέματος: 15' • Έτοιμο σε: 20' ΥΛΙΚΑ • 4 κουτ.σούπας πελτέ • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο • 4-8 αβγά (ανάλογα με την όρεξη) • ¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη • 2 κουτ. γλυκού κοφτά γλυκιά ή καυτερή πάπρικα ή μπούκοβο • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ή φρέσκια ρίγανη • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ • Ζεσταίνετε καλά σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνετε τον πελτέ, την πάπρικα και το σκόρδο και φέρνετε δυο-τρεις βόλτες. Σβήνετε με ¾ φλιτζανιού νερό, αλατίζετε, προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε τη σάλτσα σκεπασμένη να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί το νερό, περίπου 5-10 λεπτά. • Προσεχτικά σπάτε τα αβγά, τα αλατίζετε διακριτικά και σκεπάζετε με καπάκι. Όλη η ουσία είναι να ψηθεί το ασπράδι αλλά να βγει ζουμερός ο κρόκος, γι’ αυτό φροντίστε να τα κατεβάσετε από τη φωτιά μόλις στερεοποιηθεί το ασπράδι. • Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και τον μαϊντανό και τα τρώτε καυτά από το τηγάνι! Tips • Αν θέλετε να δώσετε άρωμα παστουρμά στη σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε μισό κουταλάκι μοσχοσίταρο. • Αν την θέλετε πιο καυτερή, προσθέστε μια καυτερή, φρέσκια πιπερίτσα (διαβολάκι). olivemagazine.gr
|