facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Αβγά με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  17/11/2016 12:18:02
Αβγά με πικάντικη σάλτσα ντομάτας
Αυτή η συνταγή πρωτίστως λατρεύει τις βούτες… Όταν λείπει από το σπίτι η φρέσκια ντομάτα, μπορείτε να φτιάξετε μια εξίσου λαχταριστή σάλτσα ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας πελτέ...

• Μερίδες: 4
• Χρόνος προετοιμασίας: 5'
• Χρόνος μαγειρέματος: 15'
• Έτοιμο σε: 20'

ΥΛΙΚΑ

• 4 κουτ.σούπας πελτέ
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 4-8 αβγά (ανάλογα με την όρεξη)
• ¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
• 2 κουτ. γλυκού κοφτά γλυκιά ή καυτερή πάπρικα ή μπούκοβο
• 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ή φρέσκια ρίγανη
• λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

• Ζεσταίνετε καλά σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνετε τον πελτέ, την πάπρικα και το σκόρδο και φέρνετε δυο-τρεις βόλτες. Σβήνετε με ¾ φλιτζανιού νερό, αλατίζετε, προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε τη σάλτσα σκεπασμένη να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί το νερό, περίπου 5-10 λεπτά.

• Προσεχτικά σπάτε τα αβγά, τα αλατίζετε διακριτικά και σκεπάζετε με καπάκι. Όλη η ουσία είναι να ψηθεί το ασπράδι αλλά να βγει ζουμερός ο κρόκος, γι’ αυτό φροντίστε να τα κατεβάσετε από τη φωτιά μόλις στερεοποιηθεί το ασπράδι.

• Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και τον μαϊντανό και τα τρώτε καυτά από το τηγάνι!

Tips

• Αν θέλετε να δώσετε άρωμα παστουρμά στη σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε μισό κουταλάκι μοσχοσίταρο.
• Αν την θέλετε πιο καυτερή, προσθέστε μια καυτερή, φρέσκια πιπερίτσα (διαβολάκι).

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
VHQSD
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ