facebook  youtube  twitter  instagram 23/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ | Με όλη την προσοχή στο Λαύριο

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  07/12/2022 18:16:52
Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ | Με όλη την προσοχή στο Λαύριο

Αγώνας μεγάλης βαθμολογικής αξίας είναι για τον Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ο προσεχής εκτός έδρας απέναντι στο Λαύριο Megabolt.

Για την 9η αγωνιστική της Basket League, η ομάδα της Καρδίτσας δοκιμάζεται το Σάββατο στην έδρα ενός αντιπάλου που αναζητεί την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, σε μία έξοδο που αποτελεί την 5η των «κυανόλευκων» στη φετινή σεζόν.

Η παρθενική παρουσία του Α.Σ.Κ. στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ εμπεριέχει αντικειμενικές δυσκολίες, με το φετινό πρωτάθλημα να είναι από τα πλέον ανταγωνιστικά των τελευταίων χρόνων. Ήδη το πρόγραμμα, αλλά και το υψηλό επίπεδο των «μονομάχων» σε αυτό το «μαραθώνιο», καθιστούν εξόχως ακανθώδη το δρόμο για την επίτευξη των στόχων της Καρδιτσιώτικης ομάδας, η οποία ωστόσο συνεχίζει απερίσπαστη την προσπάθειά της.

Κάθε εβδομάδα, κάθε αγωνιστική, ο Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ την αντιμετωπίζει ως πρόκληση και είναι δεδομένο ότι οι εμπειρίες, είτε αυτές αφορούν το οργανωτικό, είτε το αγωνιστικό κομμάτι, απορροφώνται κατάλληλα για να μετατραπούν και να αξιοποιηθούν με τρόπο που θα οδηγήσουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Με πυξίδα, λοιπόν, τα παραπάνω, η ομάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο «σταυροδρόμι», έχοντας να αντιμετωπίσει έναν έμπειρο αντίπαλο στην κατηγορία. Το Λαύριο βρίσκεται αδιάλειπτα από το 2015 στην Basket League, ενώ διαθέτει τον ίδιο προπονητή εδώ και 17 χρόνια! Ο Χρήστος Σερέλης είναι ένας από τους μακροβιότερους προπονητές σε πάγκο ελληνικής ομάδας, καθώς από το 2005 έως σήμερα, με εξαίρεση τους δύο μήνες της περυσινής σεζόν που εντάχθηκε στο τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, βρίσκεται στο «τιμόνι» των «Μεταλλορύχων». Με το Λαύριο, ο 48χρονος προπονητής έχει πανηγυρίσει τα πρωταθλήματα Γ’ και Β’ Εθνικής τις σεζόν 2006-07 και 2009-10 αντίστοιχα, ενώ την περίοδο 2014-15 πέτυχε την άνοδο από την Α2 στην Basket League. Η μεγαλύτερη, φυσικά, επιτυχία της ομάδας ήταν την περίοδο 2020-21, κατά την οποία συμμετείχε στους τελικούς των πλέι-οφ απέναντι στον Παναθηναϊκό, κατακτώντας τη 2η θέση στο πρωτάθλημα.

Η πρόσφατη προσθήκη του γκαρντ Ρέμι Μάρτιν αύξησε στους επτά τον αριθμό των ξένων στην ομάδα της Αττικής, εκ των οποίων οι πέντε πραγματοποιούν φέτος το επαγγελματικό τους ντεμπούτο. Κι αυτό διότι, πέραν του Μάρτιν, οι Αλ Ντούραμ, Κουάθ Κερ, Αρ Τζέι Κόουλ και Σάβιον Φλαγκ προέρχονται επίσης από το NCAA, ενώ οι άλλοι δύο Αμερικανοί, Τζάστιν Γκρέϊ (την περασμένη σεζόν έπαιζε στην Πολωνία για λογαριασμό της Σπόινια Στάργκαρντ) και Σαχίντ Ντέιβις (αγωνιζόταν στην Άλμπα Φέχερβαρ της Ουγγαρίας) διαθέτουν εμπειρία από τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αναφορικά με τους Έλληνες, η μεταγραφή του Γιάννη Κουζέλογλου και η παρουσία των έμπειρων Πέτρου Γερομιχαλού και Θοδωρή Ζάρρα πλαισιώνονται από τους ανερχόμενους Αλέξανδρος Νικολαΐδη, Στράτο Βουλγαρόπουλο, Κώστα Φιλοξενίδη, Μιχαήλ Σπρίντζιο και Άλφη Πιλάβιο.

Από την πλευρά του, ο Α.Σ.Κ. έχει πλήρη επίγνωση της σημασίας του αγώνα και ασφαλώς, το γεγονός ότι μια αναμέτρηση με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον έρχεται τη δεδομένη χρονική στιγμή εκτός έδρας, δημιουργεί κλίμα συσπείρωσης και πείσμα για ένα διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο. Το αγωνιστικό τμήμα συνεχίζει την προετοιμασία του στοχεύοντας να βγάλει αντίδραση και με γνώμονα να διεκδικήσει με αξιώσεις την ουσία, που δεν είναι άλλη από τους βαθμούς της νίκης. Πέραν του πλάνου που καταστρώνεται από το τεχνικό επιτελείο, σε ένα τέτοιο ματς, το πάθος και η αποφασιστικότητα παίζουν το δικό τους ρόλο κι έτσι οι «κυανόλευκοι» παραμένουν συγκεντρωμένοι να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία στην πορεία που διαγράφουν. Μία από αυτές είναι και ο άτυχος τραυματισμός του Τζέιμς Μπέιτμον, ο οποίος στην προπόνηση της Τρίτης υπέστη κάταγμα στο αριστερό του χέρι και δε θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα στο παιχνίδι που έρχεται.

Διαιτητές του αγώνα, που θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 4 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου, ορίστηκαν οι κ.κ. Βασιλική Τσαρούχα (Αττικής), Δημήτριος Ζαχαρής (Μαγνησίας) και Γεώργιος Θεονάς (Αττικής).

Για την προσεχή εκτός έδρας αναμέτρηση με το Λαύριο, δηλώσεις παραχώρησαν ο συνεργάτης προπονητής του Βαγγέλη Αγγέλου στον ΑΣ Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ, κ. Γιάννης Γαπκιάδης και ο αθλητής Θανάσης Τσούκας.

Γιάννης Γαπκιάδης και Θανάσης Τσούκας για το ματς με το Λαύριο

Ο κ. Γαπκιάδης τόνισε τη σημασία του αγώνα και αναφέρθηκε στην προετοιμασία της ομάδας, επισημαίνοντας: «Προετοιμαζόμαστε για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με το Λαύριο. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να πάρουμε το κάτι παραπάνω από αυτό το παιχνίδι και ό,τι μας αναλογεί. Πιστεύω ότι οι αθλητές θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και θα παλέψουμε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι».

Σε ό,τι αφορά τον Θανάση Τσούκα, 21χρονος γκαρντ χαρακτήρισε επικίνδυνη την ομάδα του Λαυρίου και υπογράμμισε την ανάγκη ανάκαμψης της ομάδας, αρχής γενομένης από αυτό το ματς: «Το Σάββατο έρχεται ένα δύσκολο παιχνίδι στο Λαύριο, με μία ομάδα που ακόμη δεν έχει πετύχει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Ξέρουμε όμως ότι είναι μία επικίνδυνη ομάδα που είχε ένα δύσκολο πρόγραμμα. Εμείς θέλουμε να ανακάμψουμε μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα και να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη εκτός έδρας. Δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα στην προπόνηση κι ελπίζουμε να καταφέρουμε το καλύτερο σε αυτό το ματς».


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
O9JLW
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα









































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ