facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Αρχίζει και εξοπλίζεται ο Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος στη Διάβα [φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  02/12/2021 12:19:37
Αρχίζει και εξοπλίζεται ο Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος στη Διάβα [φώτος]
Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου ξεκίνησε ο εξοπλισμός του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Διάβας με εκκλησιαστικά ξυλόγλυπτα...

Τα ξυλόγλυπτα (Δεσποτικός Θρόνος, καρέκλες, αναλόγια ιεροψαλτών) τα παραχωρεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόκλητος για τις ανάγκες του ναού και με σκοπό μέχρι τα εγκαίνια του ναού στις 10 Απριλίου (Κυριακή Ε' Νηστειών) να έχουν κοσμήσει τον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος.

Μεταφέρθηκε από το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος ο Δεσποτικός Θρόνος (δωρεά του Μακαριστού Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών, με την τότε ονομασία, κυρού Διονυσίου), καθώς και οι πρώτες καρέκλες. Στη μεταφορά και τοποθέτηση συμμετείχαν ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Διάβας και οι Επίτροποι κ. Γιάννης Χασιώτης και Γρηγόρης Χαρίσης. Για την αφιλοκερδή μεταφορά και τοποθέτηση όλων των παραπάνω εκκλησιαστικών ξυλόγλυπτων προσφέρθηκε ο επιχειρηματίας κ. Γεώργιος Αδάμος που διατηρεί επιχείρηση με έπιπλα στην Διάβα, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής 21 Νοεμβρίου, ύστερα από αναζήτηση φορτηγού από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ναού.

Εκείνο που μας εξέπληξε είναι η πολύτιμη βοήθεια του Επισκόπου μας κ. Θεοκλήτου! Ο Δεσπότης μας επέβλεψε τη μεταφορά του Δεσποτικού Θρόνου από το Μητροπολιτικό Ναό, αλλά ήρθε στη συνέχεια και στη Διάβα, στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος, όπου ο ίδιος «έβαλε πλάτη» στη μεταφορά και τοποθέτηση του Δεσποτικού Θρόνου. Σήκωσε μαζί μας το Δεσποτικό Θρόνο, βοήθησε στη μεταφορά και τακτοποίησή του στο ναό, μετέφερε καρέκλες και τις τοποθετούσε στο ναό. Στη μεταφορά και τοποθέτηση συνέβαλε και ο κ. Ναπολέων Αγραφιώτης, ιδιαίτερος του Μητροπολιτικού Γραφείου.

Τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος καρέκλες και τα δύο αναλόγια των ιεροψαλτών από το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας και ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον κάτοικοι της Διάβας να συνδράμουν στη μεταφορά και στην τοποθέτηση. Χρειαζόμαστε κι άλλους να βοηθήσουν στη μεταφορά και τοποθέτηση...!

inadd.net



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
D5XAK
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ