5/7/2020

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

  


Αρχιμανδρίτης Νήφων ...ο εκλεκτός [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  17/09/2017 22:44:33
Φουντώνουν τα σενάρια για τη διάδοχη κατάσταση στην Ιερά Μητρόπολή μας όσο πλησιάζει ο καιρός της εκλογής νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων.

Και όσο φουντώνουν άλλο τόσο βροντερή θα πρέπει να γίνει η φωνή των Καλαμπακιωτών για τον Ποιμενάρχη που όλοι γνωρίζουν και επιθυμούν να συνεχίσει το πνευματικό και κοινωνικό έργο του Μακαριστού κυρού Σεραφείμ, τον Πρωτοσύγκελλο Νήφωνα Καψάλη...

Ο «εκλεκτός» του Μακαριστού Σεραφείμ...

Μου έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό η εικόνα του Αρχιμανδρίτη Νήφωνα κατά τον τελευταίο ασπασμό στον πνευματικό του πατέρα, ο λυγμός και τα αστείρευτα δάκρυα του αποχαιρετισμού. Είναι γνωστό ότι και ο Μακαριστός Σεραφείμ αγαπούσε εξίσου τον ίδιο. Ήταν το δεξί του χέρι επί σειρά ετών, άξιος διάδοχος του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Γεωργίου Στέφα.

Ο Ποιμενάρχης μας είχε διακρίνει σ’ αυτόν τις αρετές εκείνες που θα τον έχριζαν συνεχιστή του έργου του. Άλλωστε είχε εκφράσει ρητά την επιθυμία του να είναι αυτός ο «εκλεκτός» Λαού και Εκκλησίας, να είναι εκείνος που θα αναλάβει τα σκήπτρα της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Ο «εκλεκτός» της κοινωνίας μας...

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι ο εκλεκτός των περισσοτέρων αρμόδιων Αρχιερέων, δεδομένου ότι από την επομένη κιόλας του θανάτου του Μακαριστού Σεραφείμ ξεκίνησαν οι διεργασίες για τη διεκδίκηση μιας τόσο «ζηλευτής», μετά τη μονιμοποίησή της, Μητρόπολης.

Σίγουρα όμως, είναι ο εκλεκτός του Λαού, των τοπικών αρχών και κλήρου, αλλά και του τοποτηρητή της Ι. Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων, Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, ο οποίος δήλωσε ανοικτά τη στήριξή του στο πρόσωπο του  Αρχιμ. Νήφωνος κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων εορτασμού του πολιούχου μας.

Η πραότητά του, ο λόγος του, η πείρα αλλά και το πώς στάθηκε με σεβασμό δίπλα στον Μακαριστό Σεραφείμ όλα αυτά τα χρόνια, το ακέραιο του χαρακτήρος του, η ήρεμη δύναμη και σιγουριά που εκπέμπει στους ανθρώπους γύρω του, το γεγονός ότι έχει ζήσει εδώ και γνωρίζει τα της Μητροπόλεώς μας και το ποίμνιό της, είναι στοιχεία ικανά να τον καταστήσουν ως τον επόμενο Ποιμενάρχη μας. Στοιχεία που θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν όταν θα έλθει η κρίσιμη ώρα της απόφασης.

Ναι μεν υπάρχουν διαδικασίες και κανόνες σε τέτοιου είδους σημαντικές κρίσεις της Εκκλησίας, αλλά τι πιο σπουδαίο από το να εισακουσθεί η επιθυμία μιας ολόκληρης τοπικής κοινωνίας!

Με την ευχή όλων, λοιπόν, να είναι ο Αρχιμ. Νήφων, ο επόμενος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων.
Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
NICK THE GREEK (18/9/2017 3:20:36 μμ):

ANTONI I AM WITH YOU.I agree!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NICK THE GREEK


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
V2QSD
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 


 


booked.net
 
Προτεινόμενα άρθρα 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ