24/5/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 



Αρωματικά τυροπιτάκια με 2 τυριά

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  03/06/2018 13:27:45
Μην τσιγκουνευτείτε το πιπέρι, που πρέπει να είναι φρεσκοτριμμένο, για να πάρουν τα τυροπιτάκια το άρωμά του και τη σπιρτάδα του...

ΥΛΙΚΑ (για 24 κομμάτια)

• 250 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
• 150 γρ. κατίκι Δομοκού
• 1 αβγό
• 2 κ.σ. γάλα
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
• 4 φύλλα κρούστας

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με το κατίκι. Σε ένα άλλο, χτυπάμε το αβγό με το γάλα και προσθέτουμε τα 2/3 του μείγματός τους στα τυριά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, καθώς και τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε το κάθε φύλλο (από τη μικρότερη πλευρά του) σε 6 ίσα μέρη. Με ένα κουταλάκι βάζουμε λίγο μείγμα στην άκρη του φύλλου και τυλίγουμε από δεξιά προς τα αριστερά μέχρι να σχηματιστεί ένα τριγωνάκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180 οC. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια με το σημείο του κλεισίματος προς τα κάτω. Με τη βοήθεια ενός πινέλου, τα αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα αβγού-γάλακτος. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

in.gr, Γευσιγνώστης




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
26115
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα







 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ