27/6/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 



Αρνίσιο μπούτι στο φούρνο με πατάτες

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  20/05/2017 13:05:22
• Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
• Χρόνος ψησίματος: 5 ώρες & 30 λεπτά
• Μερίδες: 4-6...

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

• 12 σκελίδες σκόρδο
• 3,5 κιλά αρνίσιο μπούτι
• αλάτι πιπέρι
• 3 κ.γ. πάπρικα
• 3 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένο στα 4
• 10 κλωνάρια θυμάρι
• 3 κλωνάρια δενδρολίβανο
• 3 κ.γ. ρίγανη ξερή
• 3 φύλλα δάφνης
• χυμό από 3 λεμόνια
• 1 1/2 φλυτζάνι κρασί
• 2 κούπες ζωμό κότας ή σκέτο νερό
• Για τις πατάτες
• Για τις πατάτες 1
• 160 ml ηλιέλαιο
• 1,5 κιλό πατάτες
• 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψηλό
• 1 1/4 κ.σ. αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250ο.
• Με ένα μικρό μαχαιράκι ανοίγουμε μικρές "θήκες" γύρω από το μπούτι περίπου 25, οι περισσότερες να είναι από πάνω. Τοποθετούμε μέσα στις θήκες τα κεφάλια σκόρδου.
• Πασπαλίζουμε το μπούτι με το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και την σκόνη σκόρδου.
• Ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο και τρίβουμε καλά να πάει παντού.
• Τοποθετούμε το μπούτι σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά.
• Βγάζουμε το μπούτι από τον φούρνο και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 160ο.
• Γυρνάμε το μπούτι από την άλλη πλευρά ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και γεμίζουμε με νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από την μέση. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 3,5 ώρες.
• Βγάζουμε πάλι το μπούτι το γυρνάμε από την πάνω πλευρά και ξανά σκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλες 2,5 ώρες.
• Αφαιρούμε την λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα.
• Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και βάζουμε το μπούτι σε μια πιατέλα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για 30 λεπτά.
• Σουρώνουμε τα υγρά από το ταψί σε ένα κατσαρολάκι, μαζεύουμε το λίπος της σάλτσας βάζοντας φέτες ψωμιού από πάνω να τραβήξει το λίπος.
• Συμπληρώνουμε αλάτι, πιπέρι και λεμόνι αν χρειάζεται.

Για τις πατάτες

• Βάζουμε το λάδι σε ένα ταψί και το βάζουμε στον φούρνο, ανοίγουμε τον φούρνο στους 250ο.
• Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό αρκετό και ρίχνουμε τις πατάτες τις οποίες τις έχουμε καθαρίσει και κόψει στην μέση, είτε στρογγυλές, είτε κυδωνάτες.
• Βράζουμε για 10 λεπτά, σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε από πάνω το σιμιγδάλι και το αλάτι.
• Κουνάμε την κατσαρόλα με τις πατάτες να πάει παντού το σιμιγδάλι.
• Εν το μεταξύ το λάδι στον φούρνο θα έχει κάψει, βγάζουμε έξω το ταψί και το ρίχνουμε μέσα τις πατάτες με προσοχή.
• Ψήνουμε στους 220ο για μία ώρα περίπου.
• Τις γυρνάμε μια φορά μόνο.
• Σερβίρουμε με το αρνίσιο μπούτι.

tzispot.com




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
C5WYK
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα






 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ