9/6/2023

  


 




Αρνίσια παϊδάκια ψητά στο φούρνο [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  28/08/2018 10:10:02
• Μερίδες: 8-10
• Χρόνος προετοιμασίας: 5'
• Χρόνος μαγειρέματος: 40'
• Έτοιμο σε: 45'
• Χρόνος αναμονής: 1 ώρα...

ΥΛΙΚΑ

• 2 κιλά παϊδάκια καλά κομμένα από το χασάπη σας
• μπόλικη ρίγανη
• λίγο λάδι
• χυμό από 1 λεμόνι
• αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ανοίξτε το πακέτο με τα παϊδάκια όπως σας το έδωσε ο χασάπης σας και απλώστε τα σε δύο τρεις σειρές μέσα σε ένα ταψί, περιχύνοντάς τα με λίγο λάδι. Αφήστε τα να μαριναριστούν για 1 ώρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 220°C και, όταν έρθει η ώρα του ψησίματος, βάζετε το ταψί στη μέση περίπου του φούρνου. Βγάζετε τη σχάρα, απλώνετε πάνω τα παϊδάκια το ένα δίπλα στο άλλο και τη βάζετε στη σκάλα πάνω από το ταψί. Ανάβετε το γκριλ και ψήνετε τα παϊδάκια για 15 λεπτά περίπου. Ελέγχετε αν πήραν χρώμα. Αν όχι, τα αφήνετε για 5-10 λεπτά επιπλέον, έπειτα τα βγάζετε, τα αναποδογυρίζετε και τα ξαναβάζετε στο φούρνο τα ψηθούν για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε σειρές πάνω σε μια μεγάλη πιατέλα. Τους ρίχνετε ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, έπειτα τα περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού και τα σερβίρετε καυτά στο τραπέζι.

olivemagazine.gr




Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
Speedy Gonzales (28/8/2018 1:36:38 μμ):

Φανταστική η συνταγή, το θέμα είναι ποιος βάζει τα παιδάκια


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
V36T1
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα
































































 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ