facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Απορρίφθηκαν οι 5 τροπολογίες που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, που δίνουν ανάσα στο λαό

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  27/11/2022 10:04:12
Απορρίφθηκαν οι 5 τροπολογίες που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, που δίνουν ανάσα στο λαό

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέφυγαν κάθε αναφορά στις τροπολογίες του ΚΚΕ

Απέρριψε, χωρίς συζήτηση, η κυβέρνηση τις τροπολογίες για την ανακούφιση του λαού που κατέθεσε το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο «μίνι ασφαλιστικό» που (υπερψηφίστηκε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ το καταψήφισε. «Παρών» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση, κατά το ΜΕΡΑ25.) 

Αξίζει να σημειωθεί, σε ό,τι αφορά τις τροπολογίες του ΚΚΕ, ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ευθυγραμμισμένοι με τη ΝΔ που τις απέρριψε χωρίς συζήτηση, απέφυγαν κάθε αναφορά σε αυτές!

• Η πρώτη τροπολογία του ΚΚΕ αφορά την παύση πλειστηριασμών, σε βάρος της πρώτης κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών στρωμάτων. 

• Η δεύτερη την επαναφορά και καταβολή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους. 

• Η τρίτη προβλέπει ρυθμίσεις για τα χρέη ατομικής ασφάλισης προς τα ασφαλιστικά ταμεία των μη μισθωτών και των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ. 

• Η τέταρτη τροπολογία προβλέπει τη μείωση των εισφορών για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων που από 6,67% έχει πάει στο 20% κι επίσης, την απαλλαγή από την καταβολή εισφοράς για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας. 

• Η πέμπτη αφορά το εφάπαξ των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών.

Στη δευτερολογία του ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης μεταξύ άλλων τόνισε: 

«Αρκετοί Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ήρθαν στο Βήμα και είπαν ότι κοιτούν τους πολίτες στα μάτια. Αλήθεια, τι τους λέτε; Τους λέτε ότι δεν θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία, τα εργαλεία της δουλειάς τους, ότι «δεν κάνατε καλό κουμάντο, γιΆ αυτό θα βρεθείτε στον δρόμο»; Αυτό τους λέτε; Ότι δεν θα καλύψετε τις απώλειες που είχατε ποτέ σε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, ότι «ό,τι χάσατε, χάσατε, ξεχάστε τα»; Ότι θα δουλεύετε όποτε και όπως θέλει η επιχείρηση με ελαστικά ωράρια, μισθό και ζωή; Ότι ο μισθός και η σύνταξη μέσα από τον μηχανισμό αναπροσαρμογής, που έχετε εφεύρει εσείς, αλλά και οι προηγούμενοι θα είναι πάντα στα επίπεδα των δημοσιονομικών αντοχών, δηλαδή έως εκεί που δεν κινδυνεύουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων; Αυτό τους λέτε;

Λέτε στους αυτοαπασχολούμενους ότι η θηλιά των χρεών θα σφίγγει συνέχεια και θα τους πνίγει, γιατί δεν είστε διατεθειμένοι να τους ανακουφίσετε; Ότι η δέκατη τρίτη και η δέκατη τέταρτη σύνταξη και ο δέκατος τρίτος και ο δέκατος τέταρτος μισθός δεν θα επανέλθουν, γιατί αυξάνουν το κόστος, μειώνουν τα κέρδη και υπονομεύεται η ανταγωνιστικότητα; Αυτό τους λέτε; Ότι τα όρια ηλικίας θα ανεβαίνουν και θα δουλεύετε ως τον θάνατο, γιατί έχουμε δημογραφικό πρόβλημα;

Αλήθεια, το δημογραφικό πρόβλημα δεν είναι απότοκο της πολιτικής σας; Τα νέα ζευγάρια δεν ζουν τις συνέπειες της άγριας επίθεσης στο εισόδημά τους, στα υπόλοιπα δικαιώματα; Δεν βάζετε κλειδαριές στο γάλα των παιδιών στα σούπερ μάρκετ και το δικαιολογείτε, όταν δεν μπορεί να πάρει ούτε γάλα στο παιδί του; Δεν είναι αποτέλεσμα αυτής της άγριας πολιτικής σας; Και βάζετε και χίλιες προϋποθέσεις για τη στήριξη, για αυτό το επίδομα του παιδιού, γιατί η πολιτική για την παιδεία, την υγεία δεν είναι δίκαιη. Οδηγεί σε γενικευμένη εμπορευματοποίηση, με αποτέλεσμα να στερείτε τη μόρφωση και την υγεία στον λαό.

Η πολιτική σας, κύριοι, δεν είναι ουδέτερη. Είναι βαθιά ταξική, όπως και των άλλων κομμάτων που κυβέρνησαν πριν από εσάς. Όποια πλευρά της ζωής του λαού και αν πάρουμε, θα δούμε ανατροπές που έγιναν από όλες τις κυβερνήσεις, για να υλοποιηθούν οι επιλογές του κεφαλαίου. Το κύριο ζήτημα που υλοποιήθηκε όλη την περίοδο της κρίσης και συνεχίζει, αφού μονιμοποιήθηκαν από εσάς, είναι ο μισθός, οι συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα, είτε αφορούν στον ημερήσιο χρόνο εργασίας είτε στην πλήρη και σταθερή εργασία, στις συλλογικές συμβάσεις και άλλες κατακτήσεις. Χρέος και κρίση φορτώθηκαν στις πλάτες της πλειοψηφίας του λαού, για να βγει όχι μόνο αλώβητη, αλλά και κερδισμένη η αστική τάξη που υπηρετείτε.

Αυτή η πολιτική είναι εχθρική για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους. Τη βιώνουν, οργίζονται και αγανακτούν. Αυτή η οργή χρειάζεται να γίνει συμμετοχή στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, όπως και για τον παραμερισμό όλων των πολιτικών δυνάμεων που υπονομεύουν τη ζωή τους, για να θωρακίζουν τα κέρδη και την εξουσία του κεφαλαίου.

Αυτή η πολιτική αρπάζει τα σπίτια των ανθρώπων, οδηγεί στην καταστροφή μεγάλο μέρος του λαού. Αυτή η πολιτική δεν μερεμετίζεται, δεν διορθώνεται. Χρειάζεται να ανατραπεί από τον ανυποχώρητο αγώνα του λαού που υποφέρει.

Να ξέρετε ότι ο λαός δεν έχει προσδοκίες από κανέναν σας. Έχει πείρα από την πολιτική σας. Ούτε ανοχή ούτε πολύ περισσότερο στήριξη δίνει στην πολιτική που τον καταστρέφει. Δεν τον ξεγελάτε με τα καθρεφτάκια, με τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι των επιχειρηματικών ομίλων.

Τις τροπολογίες που καταθέσαμε ως ΚΚΕ, τις οποίες απορρίψατε, τις θέτουμε στο εργατικό και συνταξιουχικό κίνημα, στο κίνημα των αυτοαπασχολουμένων και των βιοπαλαιστών αγροτών, να γίνουν δική τους υπόθεση, να γίνουν διεκδικήσεις. Ο λαός έχει τη δύναμη να επιβάλει λύσεις για τη ζωή του και τη ζωή των παιδιών. Έχει τη δύναμη να γκρεμίσει αυτό το σάπιο σύστημα, που του στερεί τη ζωή που δικαιούται. Έχει τη δύναμη, τη γνώση να οικοδομήσει την κοινωνία και την οικονομία που θα ικανοποιεί τις ανάγκες και όχι τα κέρδη.»

Το Γραφείο Τύπου της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
2RB1O
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα








































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ