8/2/2023
  


 
Απόφαση εγκατάστασης ανεμολογικού ιστού στη θέση «Ξηρόκαμπος 1 - Μύτικας» της Κοινότητας Τρυγώνας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  30/08/2022 09:26:14

Με απόφαση που υπογράφει ο Δασάρχης Καλαμπάκας, Χρήστος Πίσσιας, εγκρίθηκε η εγκατάσταση ενός (1) ανεμολογικού ιστού ύψους 57 μέτρων από την εταιρεία «BOREADS WIND ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» σε δημόσια δασικού χαρακτήρα έκταση της μορφής ΔΔ, σύμφωνα με τον αναρτημένο και μερικώς κυρωμένο δασικό χάρτη περιοχής Π.Ε. Τρικάλων, στη θέση «Ξηρόκαμπος 1 - Μύτικας» της Τοπικής Κοινότητας Τρυγώνας του Δήμου Μετεώρων, με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις: 

1. Με την επιφύλαξη των κείμενων διατάξεων περί ασφάλειας των πτήσεων για την τήρηση των οποίων την ευθύνη έχει είναι η εταιρεία «BOREADS WIND ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» 

2. Η προσωρινή εγκατάσταση θα μεταφερθεί και θα εγκατασταθεί χωρίς τη διάνοιξη νέων δρόμων προσπέλασης. 

3. Η θέση εγκατάστασης δεν θα περιφραχθεί και θα είναι ελεύθερη και προσβάσιμη για άλλες χρήσεις. 

4. Αν αποξηλωθούν οι εξοπλισμοί πριν την εγκατάσταση του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από αιολική ενέργεια, αποκαθίσταται υποχρεωτικώς ο χώρος της οικείας επέμβασης για την αποτροπή οποιασδήποτε βλάβης της δασικής βλάστησης. 

5. Για την εγκατάσταση σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από αιολική ενέργεια απαιτείται νέα έγκριση επέμβασης σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας (Ν.3468/2006 ΦΕΚ/Α/129 και Κ.Υ.Α. 104247/ΕΥΠΕ/ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε./25-5-2006). 

6. Σε περίπτωση παραβάσεων επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 71 του Ν. 998/79 (ΦΕΚ 289 Α), όπως ισχύει. 

7. Το Δημόσιο δεν φέρει καμία ευθύνη ή υποχρέωση για τυχόν διεκδίκηση δικαιωμάτων τρίτων επί της συγκεκριμένης έκτασης. 

8. Η εγκατάσταση στην έκταση πραγματοποιείται με πρωτόκολλο εγκατάστασης, το οποίο θα συντάξει το Δασαρχείο Καλαμπάκας και αντίγραφό του θα αποσταλεί αντιστοίχως στη Δ/νση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών και στη Δ/νση Δασών Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. 

9. Η εγκατάσταση και λειτουργία του μετρητικού εξοπλισμού, δεν θεμελιώνει εμπράγματο δικαίωμα ή ενοχική σχέση επί του ακινήτου, ούτε δικαίωμα προτεραιότητας στην εν γένει αδειοδοτική διαδικασία.Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
K82H6
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ