facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Απόφαση Αγοραστού για το φωτοβολταϊκό σταθμό φερόμενης ιδιοκτησίας Δ.Ε.Υ.Α. Μετεώρων

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  17/09/2021 10:13:09
Απόφαση Αγοραστού για το φωτοβολταϊκό σταθμό φερόμενης ιδιοκτησίας Δ.Ε.Υ.Α. Μετεώρων
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, υπήχθη σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ) το έργο:...

«Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού, ισχύος 999,90kW, φερόμενης ιδιοκτησίας Δ.Ε.Υ.Α. Μετεώρων που πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Ποταμιά», στην Δ.Κ. Καλαμπάκας, του Δήμου Μετεώρων, της Π.Ε. Τρικάλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Επιπλέον τίθενται οι ακόλουθοι πρόσθετοι όροι:

Πρόσθετοι όροι Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων

1. Οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου για την εγκατάσταση θα πραγματοποιηθούν παρουσία υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων. Σε περίπτωση που εντοπιστούν αρχαιότητες, θα ακολουθήσει σωστική ανασκαφική διερεύνηση από τα αποτελέσματα της οποίας θα κριθί η περαιτέρω πορεία του έργου.

2. Για την έναρξη των εργασιών η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων να ενημερωθεί τουλάχιστον επτά (7) ημέρες νωρίτερα.

3. Μετά το πέρας των εργασιών εγκατάστασης το ακίνητο να δεντροφυτευτεί περιμετρικά, στα πρότυπα του γειτνιάζοντος Βιολογικού Καθαρισμού, για την κατά το δυνατό μείωση της οπτικής όχλησης.

Πρόσθετοι όροι διασφάλισης της ακεραιότητας της περιοχής Natura: Ζώνη Ειδικής Προστασίας για την ορνιθοπανίδα (ΖΕΠ- SPA) GR1440005 - «Αντιχάσια Όρη και Μετέωρα»

1. Να τηρηθούν απαρέγκλιτα από το Φορέα του έργου οι Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (Π.Π.Δ.) και το σύνολο της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, καθώς και τα προτεινόμενα από την Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση (Ε.Ο.Α.) προληπτικά μέτρα προστασίας της περιοχής.

2. Το γήπεδο εγκατάστασης του Φωτοβολταϊκού Σταθμού να οριοθετηθεί με κατάλληλου ύψους περιμετρική περίφραξη, η οποία να διαθέτει κλειδωμένη θύρα εισόδου, προκειμένου να αποτραπεί η πρόσβαση ειδών πανίδας εντός αυτού.

3. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση της απαραίτητης αντιπυρικής προστασίας για την αντιμετώπιση τυχόν εκδήλωσης πυρκαγιάς από τη λειτουργία των μηχανημάτων κλπ., καθώς και για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου μετάδοσης σε παρακείμενες περιοχές.

4. Να μελετηθεί η δυνατότητα δημιουργίας φυτικού φράκτη περιμετρικά του γηπέδου εγκατάστασης με κατάλληλα είδη θάμνων και δέντρων της εγχώριας χλωρίδας που φύονται στην περιοχή.

5. Στον χώρο εγκατάστασης του Φωτοβολταϊκού Σταθμού, κατά τον χρόνο κατασκευής και λειτουργίας αυτού να επιτρέπεται στον Φορέα Διαχείρισης η είσοδος για συλλογή και λήψη περιβαλλοντικών δεδομένων για τα είδη τη χλωρίδας και πανίδας στις περιοχές Natura 2000.

6. Σε περίπτωση που ανευρεθεί στο χώρο του έργου τραυματισμένο ή νεκρό προστατευόμενο είδος άγριας πανίδας/ορνιθοπανίδας εκτός της Δασικής Υπηρεσίας, να ειδοποιηθεί ο Φορέας Διαχείρισης.


Σχετικά άρθρα:

Αναλυτικά το προτεινόμενο έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση και Βελτιστοποίηση Λειτουργίας των Υποδομών Ύδρευσης στο Υδροδοτικό Σύστημα του Δήμου Μετεώρων και κατασκευή Φωτοβολταϊκού Σταθμού»
Σας παραθέτουμε αναλυτικά λεπτομέρειες για το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση και Βελτιστοποίηση Λειτουργίας των Υποδομών Ύδρευσης στο Υδροδοτικό Σύστημα του Δήμου Μετεώρων και κατασκευή Φωτοβολταϊκού Σταθμού», συνολικού προϋπολογισμού 7.555.000 €, για το οποίο προτίθεται να υποβάλει πρόταση η ΔΕΥΑΜ για χρηματοδότηση...



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
P0KNX
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ